Sony SmartWatch2 komt na de zomer naar Nederland

In 2007 was Sony het eerste commerciële bedrijf dat met een smartwatch op de markt kwam. Vandaag introduceerde Sony het nieuwste slimme horloge: de SmartWatch2. Dit Android gebaseerde horloge is waterdicht en ontworpen als hét verlengstuk van jouw Android telefoon of tablet. Maar ook zonder een telefoon verbinding is de SW2 als horloge te gebruiken. Naast tijdaanduiding werken dan timer, wekker en het kompas.

NFC koppelen

NFC koppelen

Met de ‘Pebble’ als Kickstarter.com succes en de vele andere ‘connected watches’ verwacht Sony dat de markt voor intelligente horloges nu echt gaat openbreken. De geruchten gaan dat Apple ook met een horloge komt. In dit kader merkt Sony fijntjes op dat ze al sinds 2007 commercieel intelligente horloges maakt en een platform heeft gecreëerd met de meeste apps voor het horloge. Een jaar geleden werd de het eerste Android horloge van Sony gelanceerd. Het horloge was een aardige accessoires, maar waterdichtheid en lange batterijduur waren de belangrijkste omissies. Beide problemen heeft Sony nu opgelost. Bovendien blijft het horloge als normaal horloge bruikbaar als er geen verbinding met de android smartphone is. Misschien is de beste verbereing wel het ingebouwde NFC. Dankzij deze technologie is het bijzonder gemakkelijk het horloge met een smartphone te verbinden. Even bij elkaar houden en klaar is kees. Geen gedoe meer met Bluetooth apparaten zoeken en koppelen met wachtwoorden.

close-up Sony SW2 proto type

close-up Sony SW2 proto type

Maar waaarom zou je een SmartWatch willen hebben? Het is gemakkelijk en praktisch om meldingen vanaf je pols te kunnen lezen zoals berichten, oproepen, e-mail, Facebook™/Twitter™, je agenda of om hem als afstandsbediening van je Walkman™ of andere digitale mediaspeler te kunnen gebruiken. De SW2 is ideaal voor een koppeling met toestellen met een groot scherm, zoals de vandaag aangekondigde Xperia™ Z Ultra, in situaties die om discreet gebruik vragen en je niet wilt opvallen met een ‘koelkast’ aan je oor…

De toepassingen van de apps vormen het hart van de Sony SmartWatch 2. Hij kan worden gepersonaliseerd met veel speciale zodat hij naadloos aan jouw behoeften voldoet, of je nu onderweg bent, graag actief blijft, een zakelijke afspraak hebt of gewoon lekker thuis bent.

prototype Sony SW2

prototype Sony SW2

Download een verscheidenheid aan SmartWatch apps via Google Play en ervaar een groot aanbod van unieke functies – welke je veelal kunt gebruiken zonder je telefoon ook zelfs maar in de hand te nemen:

Handel je telefoontjes af met één enkele polsaanraking

  • Neem op afstand een foto vanaf je SmartWatch door een smart camera app te gebruiken
  • Bedien je presentaties op afstand met Presentation Pal
  • Ga je hardlopen of fietsen? Selecteer dan een kaartenapp op je SmartWatch om je route te bekijken door één blik op je pols te werpen
  • Lees eerder gedownloade e-mails als je geen verbinding hebt met je telefoon
  • Gebruik lifestyle apps zoals Runtastic om je fitnessactiviteiten onderwerp in kaar te brengen en direct na te gaan
  • Pas snel en gemakkelijk de tracks en het volume van je muziekspeler aan zonder je telefoon uit je broekzak te halen

De Sony SmartWatch 2 SW2 is wereldwijd verkrijgbaar vanaf september 2013 en gaat 159 Euro kosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram