Sony introduceert de Xperia Z Ultra; de Sony Phablet

Vandaag toonde Sony de Nederlandse pers hun mega telefoon of mini tablet; de Xperia Z Ultra. De smartphone is net zo breed als jouw paspoort en ietsje hoger. In landscape formaat is het een prima HD mini tablet; in de hand kan het voor een erg grote telefoon doorgaan. Sony maakt het echter gemakkelijk om echt volledig op de Z Ultra als telefoon te vertrouwen door de meegeleverde draadloze headset. Maar daarmee houden de vernieuwingen bij Sony niet op. De Z Ultra geeft de term Phablet echt weer een positieve lading.

foto
de familie Xperia Z; telefoon, tablet en Ultra

Wie met een smartphone én tablet werkt, kent het dilemma van meer apparaten en verschillende apps. De voordelen van een tablet met een smartphone kruisen liggen voor de hand. Sony doet dit met hun 6,4” Xperia Z Ultra op hun eigen wijze. Allereerst valt het strakke design op. De Z Ultra past naadloos in de Xperia Z familie. Aan beide zijden glas in een licht metalen frame met de inmiddels duidelijk herkenbare Sony Xperia Z signatuur. De Japanners zijn er in geslaagd de telefoon nog dunner dan de tablet en Z telefoon te maken. De Z Ultra is zelfs dunner dan een iPhone5. Een andere eigenschap van de Xperia Z lijn is verbeterd. De Z Ultra kan nog beter tegen water dan de Xperia Z telefoon en Xperia Z tablet (norm IP57). Tot dik een meter onder water blijft de Z Ultra werken (norm IP55/58). De ontwerpers hebben de hoofdtelefoonpoort nu open gelaten en van binnenuit de waterdichtheid ontworpen. Dat betekent geen gedoe meer met loshangende klepjes of rubber dopjes. Het contact is bovendien voorzien van een extra laagje goud om oxidatie tegen te gaan. Je kan nu dus met een waterdichte hoofdtelefoon lekker gaan dobberen.

meegeleverde draadloze headset is los te koop
meegeleverde draadloze headset is los te koop

De Xperia Z Ultra is uitgerust met een nieuw soort beeldscherm. Het Triluminos beeldscherm heeft nog meer kleurdefinitie en contrast dan eerdere Xperia producten van Sony. Daarnaast zorgt de software van de Bravia engine er voor dat bij elk beeld de instellingen voor het beeldscherm geoptimaliseerd zijn. Zo krijgt een stilstaand beeld meer diepte en blijft een bewegend object in een film scherper. eBooks lezen was nog nooit zo prettig op een smartphone of tablet volgens Sony. Het scherm heeft nog een andere noviteit; dit is het eerste scherm dat gemaakt is om op te schrijven met een normale pen of potlood! Zolang de punt grafiet of metaal bevat voor de stroomgeleiding, zal het scherm er geen problemen mee hebben. Een beetje inkt of potlood kan je zo er van af wassen dankzij de waterdichtheid van het product. Het glas heeft een extra beschermlaagje om krassen te voorkomen. Die extra screenprotector is dus ook al overbodig.

De Xperia Z Ultra heeft een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chipset met 2 GB RAM en voelt super snel aan. Standaard zit er 16 GB geheugen in de Ultra maar dat is uitbreidbaar met een MicroSD-kaartje. De Xperia Z draait op Android 4.1 en heeft de heerlijke consistente interface saus die Sony er aan toevoegt. De Z Ultra heeft zelfs een paar nieuwe mini apps.

Geen gedoe meer met losse pennetjes; een accu die erg lang mee gaat, waterdichtheid, altijd goed afleesbaar scherm en een meegeleverde draadloze headset met NFC verbinding. Het lijkt de ideale kruisbestuiving tussen smartphone en tablet. Nu alleen de prijs nog. De Z Ultra gaat 719 Euro kosten.

laad dockje met magneet contact
laad dockje met magneet contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events