Afgelopen jaar introduceerde Samsung met de Galaxy SIII de eerste serieuze quad-core smartphone. In de maanden erna wisten de diverse producenten van smartphones met deze chips in totaal 40 miljoen exemplaren over de toonbank te drukken.

Onderzoekers van Berg Insight wisten daarnaast te becijferen dat de totale verkoop van smartphones met 47 % is gestegen naar 690 miljoen stuks wereldwijd. In 2011 werden er nog 470 miljoen verkocht. De grootste groei zat hem in de toestellen onder de €100 en boven de €400. Voor het komende jaar verwachten de onderzoekers vooral groei in de verkopen van smartphones onder de €100 en de toestellen tussen de €100 en €400.

Niet alleen de quad-core smartphones hebben een flinke groei gezien. In 2011 kwamen de eerste dual-core toestellen op de markt. In 2012 waren deze ook goed voor 250 miljoen verkopen. Het jaar ervoor waren dit er ‘slechts’ 70 miljoen.

Op lange termijn, en dan hebben ze het over het jaar 2017, verwacht Berg Insight dat er 1,5 miljard toestellen worden verkocht en dat dual-core de minimale standaard zal zijn. De single-core toestellen zullen dan uitgestorven zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.