Braun introduceert het eerste scheerapparaat met een koelelement

Braun heeft deze ween een nieuwe scheerapparaat onder de naam °CoolTec in de schappen gelegd. Het gaat om een scheerapparaat met een actief koelelement wat het scheren een stuk comfortabeler moet maken.

Of je nu met een mes of een apparaat scheert, iedereen kent het gevoel van ‘razerburn’. Dit is het gevoel van een geïrriteerde huid na het scheren. Door het nieuwe koelelement probeert Braun tijdens het scheren de hitte al uit de huid te trekken.

Deze problemen met de huid lijken niet te voorkomen. Voor een glad scheerresultaat willen we dat de mesjes van het scheerapparaat namelijk zo dicht mogelijk op de huid werken en dat veroorzaakt wrijving en irritatie.

Braun heeft deze nieuwe technologie Thermo-Electric-Cooling ofwel °CoolTec genoemd. In de praktijk zien we dit terug in de vorm van een aluminium blok tussen de scheerbladen dat de huid koelt. Hiermee wordt een deel van de irritatie voorkomen.

Ondanks dat dit koelelement extra ruimte vraagt, blijft Braun vasthouden aan de 3-voudige scheerkop die bij iedere scheerbeweging zowel de fijne als de langere haartjes aanpakt. Een systeem dat zich over de jaren bewezen heeft succesvol te zijn. Daarnaast zijn de °CoolTec scheerapparaten ook voorzien van een trimmer.

Sinds vanochtend scheer ik me met één van de nieuwe °CoolTec modellen van Braun. In een eerste impressie kan ik zeggen dat het koelelement een prettig gevoel geeft tijdens het scheren. Over een week lees je in de review hoe °CoolTec echt is bevallen.

Beschikbaarheid

Braun brengt de °CoolTec in diverse uitvoeringen op de markt. Bij de CT5cc en de CT2cc krijg je een reinigings- en laadstation. In totaal zijn er vier varianten die pas vanaf oktober 2013 verkocht zullen worden. De vanafprijs bedraagt €169,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.