Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Braun CoolTec CT4s met 4 sterren.

The Good
  • Ligt heel lekker in de hand
  • CoolTec voelt heel prettig aan
  • Ziet er mooi uit
  • Voldoende accessoires meegeleverd
The Bad
  • Heeft moeite met het driedagenbaardje


Onlangs kondigde Braun haar CoolTec series aan. Een serie nieuwe scheerapparaten met in de kop een heus koelelement. Een koelelement dat irritatie van de huid verder tegen moet gaan. Ik heb er de afgelopen tijd mee mogen scheren en dit is mijn ervaring.

Unboxing

De Braun CoolTec CT4s wordt geleverd met een handleiding, netstroom adapter, een tweedelige cradle, een hardcase etui om de CT4s mee op reis te nemen, een borsteltje, een flesje olie om het scheerapparaat te smeren en natuurlijk het scheerapparaat zelf.

Braun-CT4s-Unboxing

Design

Van Braun zijn we gewend dat men werkt met eerste klas plastics, aluminium en rubber om de shavers zo prettig mogelijk aan te laten voelen. Bij de CT4s is dat niet anders. Het apparaat voelt wat zwaar aan waardoor het prettig in de hand ligt. Daarnaast zorgt het rubber voor voldoende grip.

Braun-CT4s-Schuin

Het koelelement heeft een eigen knop gekregen waarmee deze uit of aangezet kan worden. Dat is belangrijk, want het element trekt de accu aardig leeg. Ga je een weekje weg en wil je de cradle en netstroom adapter niet meenemen, loont het dus om het koelelement tijdelijk uit te schakelen.

Braun-CT4s-Zijkant

Geen flexibele kop

Op de Series 5, die ik eerder al mocht uitproberen, zat een flexibele kop. De kop kon keurig met de contouren van de huid meelopen terwijl de scheerbladen ook nog individueel konden bewegen. Bij de CoolTec CT4s zijn het enkel nog de scheerbladen die meebewegen. Een serieuze beperking in de vrijheid dus en dat zal zeer waarschijnlijk zijn om het koelelement de ruimte te geven en het systeem echt goed waterdicht te maken. Hoewel je het zeer waarschijnlijk niet uit gaat testen, kan de CoolTec tot 5 meter onderwater.

Braun-CT4s-Scheerkop

°CoolTec

Zoals je al begrepen hebt, is het nieuwe koelelement de drijvende kracht achter de nieuwe CoolTec serie van Braun. Zover ik weet is Braun de eerste die een dergelijk element in een scheerkop zet. Het element is geplaatst tussen de scheerbladen, naast het mes dat de langere haren onder handen neemt en dan aan de onderkant.

Braun-CT4s-Open

De plaatsing is slim van Braun. Hoewel het element minder ruimte heeft om contact te maken met de bovenlip, doen het bovenste scheerblad en het mes voor langere haren dat wel. Een gladde bovenlip is nou eenmaal belangrijker dan een koele bovenlip ;-).

Accuduur

Op een volle accu kun je 45 minuten scheren. Dat wil zeggen, zonder CoolTec aan te hebben staan. Zet je dit wel aan, dan loopt de accuduur terug naar 15 minuten. Luxe heeft duidelijk haar prijs. Is de accu bijna leeg, zal het scheerapparaat de CoolTec functie vast uitzetten zodat je nog een paar minuten langer door kunt scheren. De CT4s denkt dus keurig met je mee.

Braun-CT4s-Cradle

Scheerresultaat

Maar nu, hoe voelt het en wat is het resultaat? Ik mag wel zeggen dat CoolTec heerlijk aanvoelt. Het element wordt heel snel koud en lijkt mijn huid inderdaad beter in tact te houden. Ik heb veel minder last van irritaties. Daarnaast is het ook prettig dat je met dit apparaat scheerschuim kunt gebruiken. Dit geeft je een nog gladder resultaat.

Daar staat wel tegenover dat ik de bewegelijkheid van de kop mis. Zeker wanneer ik een driedagenbaardje weg moet snoeien. Dan heeft de CT4s het echt even moeilijk en ben ik voor mijn gevoel veel langer aan het scheren dan met de series 5 en met een minder bevredigend eindresultaat. Hou ik het dagelijks bij, dan is er niets aan de hand en ben ik mooi glad.

Conclusie

De CoolTec serie is nieuw voor Braun en laat Braun een interessant pad bewandelen. Braun heeft hiermee een product neergezet wat niet snel nagemaakt zal worden. Daar staat tegenover dat het ontbreken van een flexibele kop wel ten koste gaat van het scheergemak op een driedagenbaardje. Het kan bijna niet anders dan dat Braun dit in de volgende generatie oplost.

Braun-CT4s-Packshot

Beschikbaarheid

Braun brengt de °CoolTec in diverse uitvoeringen op de markt. Bij de CT5cc en de CT2cc krijg je een reinigings- en laadstation. In totaal zijn er vier varianten die pas vanaf oktober 2013 verkocht zullen worden. De vanafprijs bedraagt €169,99.

1 REACTIE

  1. Heb de Cooltec CT4s ook in gebruik!!

    Vind het een te gek apparaat!! Heb een gevoelige huid waardoor ik normaal enorm rode wangen/hals krijg van het scheren gepaard met scheerbultjes! Door het gebruik van deze CoolTec is dit verleden tijd,de actieve koeling werkt!!! Het apparaat ligt zeer goed in de hand,en heeft geen “goedkope feel” over zich ! Is eenvoudig schoon te houden,te gebruiken onder de douche. De accu-duur is zeer acceptabel!! Ik scheer me nu al een keer of 5 met de 1e keer volopgeladen accu….nog steeds krachtig…!!

    Voor mij als man met een zeer gevoelige huid is dit de uitvinding van de eeuw!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.