Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

10X zoom op Samsung’s nieuwste Android camera

Het was allang geen geheim meer dat Samsung met een opvolger voor de wat ons betreft zeer interessante Galaxy Camera die we vorig jaar van het bedrijf zagen. Voor deze nieuwe uitvoering is niet alleen de buitenkant een stuk plezieriger om te zien, maar ook intern heeft Samsung de nodige veranderingen aangebracht.

Naast de 10x optische zoomlens met optische stabilisatie, heeft Samsung de Galaxy S4 Zoom voorzien van een 16 megapixel BSI CMOS sensor en een Xenon flitser. Daarnaast zijn de belangrijkste fotofuncties van de Galaxy S4 Zoom via de nieuwe Zoom Ring toegankelijk gemaakt.

Één van die functies is de nieuwe in-call Photo share optie. Tijdens een gesprek kun je aan de Zoom Ring draaien om een foto te kunnen maken die direct naar de persoon aan de andere kant wordt verstuurd.

Een andere handige optie, die ik herken van één van de Casio camera’s die we een tijd geleden hebben gereviewd, is Photo Suggest. Op basis van jouw locatie kan het toestel foto’s van anderen raadplegen om jou zo te inspireren om een mooi plaatje te schieten. Via GPS kun je zelfs naar mooie uitkijkpunten worden geleid.

Hoewel de camera in de titel verwijst naar de Galaxy S4, is het belangrijk om te weten dat de specs niet hetzelfde zijn. De camera moet het namelijk doen met een dual-core 1.5GHz CPU in plaats van quad-core 1.9GHz. Hij krijgt 1,5GB aan RAM.

Beschikbaarheid

De Galaxy Zoom ligt deze zomer in de Nederlandse schappen en gaat €549 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.