Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Casio Exilim EX-H20G Fotocamera

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Indrukwekkend gebruik van GPS data
  • Sterke zoomlens
  • Handige opnameknop voor video

THE BAD

  • Lichtgevoeligheid bij schemer valt tegen
  • Filmpjes slechts 30 frames per seconde

Hoewel de Casio Exilim EX-H20G een opvalled ‘techie’ uiterlijk heeft, valt het toestel nog het meest op door de duidelijke aanwezigheid van een GPS sensor op de plek waar de meeste rolletjes camera’s een aansluiting voor een flitser hadden zitten. Wij gingen de afgelopen weken met de Exilim op stap.

Uitrusting

Wanneer je de Exilim koopt krijg je daar een lader, USB kabel en composiet beeldkabel bij. Wanneer je de camera koopt kan je hem wel meteen gebruiken. Hij heeft een intern geheugen dat groot genoeg is voor een foto of drie.

Specs

De EX-H20G is een 14.1 megapixel camera met 10X optische zoom. De camera is uitgerust met een 2.3 inch viewfinder. Video’s worden op 30 frames geschoten, dat kan beter. Het maakt ook niet uit of je ze in 720p of VGA modus schiet. Verder is de camera van beeldstabilisator voorzien en

Uiterlijk

Zoals gezegd ziet de Exilim er lekker techie uit waardoor hij opvalt tussen de strakker vormgegeven camera’s die we van vele andere fabrikanten zien. Aan de voorkant vinden we bovendien een sterke flitser.

Aan de achterkant vinden we de viewfinder en alle knoppen die je nodig hebt. Een handig detail is de speciale opnameknop zodat je niet eerst hoeft te schakelen tussen foto en videogebruik. Handig.

Aan de bovenkant vinden we een ringetje om te zoomen met daarin de opnameknop. Verder zien we de aan-uit knop, GPS activatie en GPS Point of Interest knop.

GPS

GPS is zonder twijfel dé belangrijkste feature op de camera. De camera bevat een wereldkaart met daarop 10.000 points of interest. Met andere woorden, de camera zal je suggesties geven waar je de leukste foto’s kan maken. Sterker nog, hij zit barstensvol foto’s die anderen op die plaatsen hebben genomen wat toch een behoorlijke indruk maakt. Daarnaast slaat de camera de locatie waar je de foto’s en filmpjes schiet op, inclusief plaatsnaam.

Zoom

Belangrijk aan een camera is de kwaliteit van de lens. Hieronder heb ik drie foto’s die steeds verder ingezoomd zijn. De eerste foto is volledig uitgezoomd. De tweede is op 10X zoom en bij de derde voegen we daar nog 5X digitale zoom aan toe. De kwaliteit van de digitale zoom valt (zoals je mag verwachten) tegen. De optische zoom wordt ik best blij van.

Het valt wel op dat de lichtgevoeligheid van de lens nog wat te wensen overlaat. Bij schemer wil je al snel met een statief werken omdat de verzadiging van de foto goed te zien is (foto hieronder).

Conclusie

De Casio Exilim EX-H20G moet opvallen door het slimme gebruik van GPS en die functionaliteit wist mij blij te verbazen. De camera bevat van zichzelf waanzinnig veel informatie om een fotograaf op reis op weg te helpen. Tot slot nog wat plaatjes die we geschoten hebben;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.