Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google Play Games is Android’s Game Center

Op iOS maken veel gameontwikkelaars gebruik van Apple’s Game Center. Hierdoor is het mogelijk om snel vrienden met dezelfde games te vinden en om scores te vergelijken. De geruchten dat Google met een vergelijkbare dienst zou komen gingen al een tijdje rond. Nu is Google Play Games eindelijk echt uitgelekt.

De mannen van Android Police stuitte in een onderzoek op een stuk code die de communicatie voor het nieuwe Google Play Games regelt. Hiermee zijn onder andere notificaties naar Google+ te sturen en notificaties vanaf Google Play Games te ontvangen. Games kunnen ook via de cloud worden gesynchroniseerd zodat je op ieder Android apparaat verder kunt gaan waar je gebleven bent. Verder zijn de gebruikelijke functies als high-score lijsten, lobbies en achievements in de code gevonden.

De echte onthulling wordt volgende week pas verwacht, tijdens het Google I/O evenement. Ook verwachten we daar de onthulling van een nieuwe Nexus gadget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.