Bijna een miljard Androids…

Google heeft tijdens de Google IO conferentie een aantal gegevens over het Android platform met het publiek gedeeld. Zo heeft Google laten weten dat het tot nu toe 900.000.000 Android toestellen heeft geactiveerd.

Nu is dit wel echt een totaal, dus smartphones, tablets, Google TV kastjes, Android HDMI sticks etc. Ben je net als mij, dan heb je dus minimaal 5 van die apparaten in gebruik en nog een aantal in een kastje slingeren. Toch is het getal opmerkelijk gezien het een half miljard meer activaties zijn dan een jaar geleden. Android groeit dus hard, heel hard…

Google heeft ook 48 miljard app installaties gemeld waarvan 2.8 miljard alleen al in april 2013. Gebruikers van Android geven nu ook 2,5x zoveel uit aan apps dan een jaar geleden. Toch is Apple nog steeds populairder als het om download gaat. Apple zit namelijk op de 50 miljard.

Ook over Chrome kon Google ons wat vertellen. Er zijn namelijk 750 miljoen actieve gebruikers met de browser. Niet alleen op de desktop, maar ook op smartphones en tablets. Vorig jaar waren dat er nog 450 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram