Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Staples start met 3D Printingservice in Almere

Staples Office Centre heeft in Almere de nieuwe 3D Experience Centre geopend. In dit nieuwe centrum is het mogelijk om zelf 3D objecten te laten printen. Niet met behulp van plastic zoals bij veel (goedkopere) thuisprinters, maar op basis van papier.

Staples maakt gebruik van de technologie van Mcor in Ierland om 3D objecten op papier te printen en te snijden. Papier heeft vele voordelen ten opzichte van plastic prints. Zo is papier bijvoorbeeld goedkoper. Staples gebruikt namelijk gewone pakken A4 papier voor de vulling van de printer. Daarnaast kan papier full-color bedrukt worden. Opvallend is hoe dit proces verloopt.

Eerst gaat het papier namelijk een speciale printer in voor de bedrukking. Daarna pas, wordt het in een andere printer gesneden. Ten slotte is het nog mogelijk om de objecten te coaten waardoor ze supersterk worden.

Naast dat papier een aantal voordelige eigenschappen heeft als basis voor 3D modellen, gaan we dit ook in de prijs terugzien. Papier (80-160gr) is als grondstof namelijk overal te koop. Staples verwacht dat de kostprijs van prints dan ook 40% lager liggen dan vergelijkbare modellen van plastic.

Hoewel 3D printing erg leuk is, snapt Staples dat het niet voor iedereen mogelijk is om mooie 3D modellen aan te leveren. Er komt dan ook een catalogus van 3D modellen die je in de winkel kunt kiezen om te laten printen. Daarnaast is Staples ook van plan een photobooth neer te zetten. Je laat dan een foto van jezelf maken en kunt jouw kop in 3D uit laten printen. Je snapt dat hier veel mogelijkheden mee zijn, dus we gaan nog heel wat zien.

Ten slotte heeft Staples het plan oom ook een online dienst aan te gaan beiden. Op die manier kun je via het internet jouw ontwerpen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.