Review: The Hobbit (DVD)

Vandaag hebben we een echte weekendknaller. Na drie delen Lord of the Rings, is nu ook The Hobbit op DVD verkrijgbaar. Net als bij Lord of the Rings gaat het om een eerste deel. Knap als je jezelf beseft dat The Hobbit slechts één boek was, en nog een stuk dunner. Toch is het wederom een meesterwerk geworden.

In The Hobbit keren we terug naar The Shire en de familie Baggins. De hoofdrol is nu niet weggelegd voor Frodo, maar voor avonturier Bilbo Baggins (Martin Freeman). Hoewel hij zeer gesteld is op zijn bestaan in The Shire, wordt hij al snel door Gandalf de Grijze geconfronteerd met een troep dwergen. Dertien in totaal die hun land willen heroveren. Het land waar ze door een boze draak van hebben moeten vluchten.

Hoe belangrijk The Hobbit in het verhaal van LOTR is, merken we al snel. We ontdekken uitgebreid hoe Bilbo Baggin’s zijn handen op die ene ring weet te leggen. Daarmee is de relatie met de LOTR serie meteen helder.

Extra’s

Helaas bevat de DVD release van The Hobbit niet heel veel extra’s. Je moet het min of meer met de film doen. Wat je wel van Warner Bros. krijgt, is een digital copy code. Zo kun je de film toch ook gewoon op je tablet of smartphone kijken. Handig voor onderweg.

The Hobbit Unboxed

Conclusie

Hoewel je tijdens de film merkt dat regisseur Peter Jackson soms echt even moet zoeken naar manieren om het verhaal langer te maken dan het op papier is, is de film een stuk luchtiger en grappiger dan de LOTR serie. Daarmee zal The Hobbit voor meer kijkers toegankelijk zijn dan LOTR zelf. Het is jammer dat de DVD eigenlijk geen extra’s bevat, maar er is ook een Blu-Ray release.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Weer een geweldig verhaal uit het de wereld van LOTR
  • De film is luchtiger dan de LOTR serie
  • Bevat veel meer humor

THE BAD

  • Het verhaal wordt hier en daar echt flink gerekt
  • Geen echte extra's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.