Daniel Schilling beoordeelde namens GadgetGear de Motörheadphones; Motörizer met 4 sterren.

The Good
  • - Diepe, profesionele sound
  • - Stoere look
  • - Solide/ gaat lang mee
The Bad
  • - Breukgevoelig bij de jackplug
  • - One size fits all wellicht niet voor iedereen
  • - Valse start gehad


Lang haar, een baard, een kast voor metal/rock cd’s en lp’s, concertganger, drummend in een rockband. Ik denk dat ik niet hoef uit leggen waarom ik de degene binnen het gadgetgear team ben die de review doet van het paradepaardje van Motörheaphönes; de Motörizer.

Valse start:

In Januari was de review van de in-ear headphones aan de beurt. Nu is dan eindelijk de Motörizer aan de beurt. Deze review is een stuk later (de valse start) doordat er problemen waren met de kabel. De Motörizer heeft namelijk een kabel met headsetcontroller. Na veel onduidelijkheid, is uiteindelijk duidelijk geworden dat er een fout zat in deze kabel. De bedrading bij 2 op de 10 kabels was niet goed (voor de techneuten, de shielding zorgde voor de problemen). Dit betrof de eerste koptelefoons die op de markt kwamen. Gelukkig is alles nu opgelost. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Laten we dan ook maar snel naar de koptelefoon zelf gaan.

MotorheadPhones-Motorizer-Unboxing-1

Look en Feel:

Het eerste wat opvalt aan de Motörizer is dat hij gebrandmerkt is met het iconische Motörhead logo. Dit logo (her)kent bijna iedereen ter wereld, ook mensen die geen fan zijn van de muziek. Het is dus gelijk duidelijk dat we hier te maken hebben met koptelefoon met een stoer rockimago. Naast een vette rocksound willen ze bij Motörheadphönes namelijk ook dat de koptelefoon de rock/metal cultuur uitstraalt.

MotorheadPhones-Motorizer-Unboxing-3

Naast het logo werkt ook de vormgeving van de koptelefoon hier aan mee. De koptelefoon bestaat uit één geheel en dat geeft de koptelefoon een stevige stoere look. Door veerkracht vanuit de koptelefoon zelf drukken de oorschelpen zich tegen je oren aan. We hebben hier dus te maken met ‘one size fits all’.

De met fluweel beklede oorschelpen zitten lekker om je oren heen en je kunt ze naar buiten draaien voor als je bijvoorbeeld even naar iets moet luisteren in de wereld om je heen. Dit is wel handig, want de koptelefoon sluit je goed af van externe geluid.

MotorheadPhones-Motorizer-Hoofdband

De kabel is dik en stevig en doordat deze geweven is raakt hij niet makkelijk in de knoop. Het zijn eigenlijk net miniatuur gitaar kabels. Helaas is de kabel wel breukgevoelig bij de jackplug, dus weer er wel een beetje voorzichtig mee.

De Sound:

De Motörizer headphönes zijn speciaal ontworpen voor rock/metal muziek. Met de hulp van professionele producenten binnen de rockwereld is gezorgd voor een sound die lang en hard geluisterd kan worden zonder dat je oren er pijn van gaan doen. In een tijd waarin veel aandacht is voor gehoorbeschadiging en binnen een subcultuur waarin muziek vaak te hard word gedraaid, is dat natuurlijk goed nieuws.

MotorheadPhones-Motorizer-Unboxing-4

Ik heb zelf al uren gebruik kunnen maken van de Motörizer en ik kan je vertellen dat hier niks aan gelogen is. Ik heb mijn muziek vaak vrij hard staan en ik heb nog geen enkele keer last van mijn oren gekregen, waar ik dat bij andere koptelefoons wel heb ervaren.

De Motörizer heeft een lekkere diepe sound, die zo belangrijk is bij rock/metal muziek. Een lekker dreunende bassdrum en gitaarsolo’s die te schel klinken. Alles is uitstekend gebalanceerd voor rock/metal muziek. Nu luister ik ook veel andere muziek en dan hoor soms wel dat deze koptelefoon met rock/metal in gedachte is gemaakt.

MotorheadPhones-Motorizer-Plug

Bij elektronische muziek als dubstep is het geen probleem, ook hier wil je veel bas en niet te schelle tonen. Bij popmuziek is het echter soms wel hinderlijk. Voor de zoete stemmen en vaak akoestische gitaren is de sound veel te diep en klinkt het niet altijd even mooi.

Conclusie:

De Motörizer ziet er zeer stoer uit en past bij elke rock/metal liefhebber. Hij is zeer stevig doordat het uit één geheel bestaat en zal dus lang meegaan. De sound is lekker diep en is vooral bedoeld voor liefhebbers van muziek met veel bas en niet teveel hoge of ‘zoete’ tonen.

MotorheadPhones-Motorizer-Afstandsbediening

Na het debacle van de kapotte kabel raad ik je de Motörizer toch alsnog van harte aan. Met een adviesprijs van 119 euro ben je aardig wat geld kwijt, maar dat is nog altijd minder dan bij de meeste professionele dance en hiphop koptelefoons.

MotorheadPhones-Motorizer-Unboxing-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.