Logo GadgetGear.nl
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: LEGO City Undercover (Wii U)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk een GTA voor kinderen
  • Ruim voldoende humor voor volwassenen
  • Prachtige animaties
  • Goed samenspel tussen TV en Wii U GamePad

THE BAD

  • Voor volwassenen is het spel niet heel moeilijk

Ze spreken me al jaren aan ondanks dat ze vrijwel altijd hetzelfde aanvoelen. Ik heb het inderdaad over de LEGO games. Met LEGO Universe hoopte uitgever Warner Bros een LEGO wereld neer te zetten waarvoor we maandelijks gingen betalen, maar dat flopte hopeloos. Met LEGO City Undercover probeert Warner Bros opnieuw een unieke LEGO ervaring neer te zetten en dat lijkt helemaal te zijn gelukt.

Ik zit in het onderwijs en één van de dingen die mij opvalt, is dat zelfs kleuters veel plezier beleven aan games als Grand Theft Auto. Ze snappen de verhalen gelukkig nog niet, maar laten wel zien dat games met een open wereld enorm tot de fantasie spreekt. Dit zal vast de reden zijn geweest dat Warner Bros. met gamestudio TT Games aan de ontwikkeling van LEGO City Undercover is begonnen. Nintendo heeft het dan ook heel slim gespeeld om deze nieuwe game exclusief voor de Wii U te strikken ;-).

In LEGO City Undercover gaat het om de held Chase McCain en zijn strijd om meestercrimineel Rex Fury in te rekenen. Hoewel de game er echt als een titel voor kinderen uit ziet, merk je al snel dat TT Games zich heeft laten inspireren door enorm veel grote titels, die stuk voor stuk op de hak worden genomen. Zelfs bepaalde achtervolgingen lijken rechtstreeks uit kaskrakers te komen.

Ook de manier waarop de karakters bewegen en de gezichtsuitdrukkingen zijn extreem goed geanimeerd. Dat is niet vreemd gezien de game met behulp van filmmagnaat Warner Bros. tot stand is gekomen. De animaties zijn echt van hoge kwaliteit.

Naast dat LEGO City Undercover menig filmfanaat een lach zal ontlokken, zullen ook echte LEGO fans niet worden teleurgesteld. De wereld van LEGO City Undercover zit namelijk vol gebouwen en voertuigen die uit echte bouwdozen afkomstig zijn. Zelfs de verzamelaars van de minifig series zullen regelmatig verzamelstukken langs zien komen.

Hoewel de gameplay aanvoelt als in GTA, is het niet mogelijk om een complete vergelijking te trekken. In GTA spelen meerdere verhaallijnen en losse missies door elkaar heen. In LEGO City Undercover werk je toch meer het hoofdverhaal af. Daarnaast zijn veel van de missies eigenlijk weer losse games binnen de LEGO City. Vooral de achtervolgingen geven je vaak het gevoel in een platform game te zitten. Daarnaast is het natuurlijk gewoon de politie die de held is ;-).

LEGO is constructiespeelgoed en dat weet TT Games ook in deze game weer goed naar voren te brengen. Er zijn diverse locaties in de game waar je objecten moet slopen om van de elementen die overblijven andere constructies te maken die je verder kunnen helpen. Daarnaast kunnen jouw auto’s helemaal aan gort worden gereden. Leuk zijn dan ook de details. Zo kun je een auto zover slopen dat je alleen nog een onderstel en ronkende LEGO motor ziet rijden. Erg grappig.

De game zit ook vol geheimen. Zo moet je regelmatig de Wii GamePad op het TV scherm richten om naar geheime clue’s te zoeken. Net als in Batman Arkham City, eveneens een game van Warner Bros. Ook is het zo dat je tijdens de game verschillende kostuums verzamelt en daar weer verschillende kunstjes mee kan. Zo kun je in het inbrekerskostuum ook echt deuren openbreken die anders gesloten zouden blijven. Wil je alle geheimen van LEGO City onthullen dan ben je dus flink wat langer bezig dan wanneer je enkel het verhaal uit wilt spelen.

LEGO-City-Undercover-Game-Code-1

LEGO City kent, net als vele andere games, uitbreidingen  Ditmaal echter niet via DLC, maar via dozen. Momenteel liggen diverse LEGO dozen in de winkel die in LEGO City Undercover tot leven gewekt kunnen worden. Op onderstaand voorbeeld is doos 60007 te zien, die we van Nintendo bij de game ontvingen. Op de nummerplaat van de politie auto staat een code die in het spel kan worden ingevoerd. Door de code in te voeren, krijg je de twee auto’s in LEGO City. Daarnaast voeg je ook nieuwe, geheime missies aan het spel toe. In de doos zit overigens ook Chase McCain.

LEGO-City-Undercover-Game-Code-2

Conclusie

Het niveau van LEGO City Undercover ligt natuurlijk niet al te hoog. Het blijft een game voor kinderen. Toch zal je als volwassenen ook veel plezier aan de game beleven. Al is het maar omdat je al die bouwdozen van de afgelopen jaren tot leven ziet komen, je steeds op komische manieren met films wordt geconfronteerd en omdat je toch echt even flink moet zoeken om alle geheimen van de stad te onthullen. In menig gezin zal LEGO City Undercover terecht een must-have zijn.

Beschikbaarheid

LEGO City Undercover ligt nu in twee uitvoeringen in de winkel. De standaard uitvoering en de special edition. Die laatste bevat een Chase McCain minifig. Naast een versie voor de Wii U, is er ook een versie voor de 3DS.

2 reacties

  1. Wii U exclusive? Dat is wel jammer. De screens doen me denken aan Lego Island van lang lang geleden.. Was leuk geweest om het weer te kunnen spelen.

  2. Je mag dit inderdaad zien als een extreme versie van Lego Island. De game maakt optimaal gebruik van de hardware van de Wii U, dus ik zie hem ook niet snel een overstap maken naar andere platforms. Dat zou dan echt weer een losse game moeten worden.

    Nintendo geeft trouwens ook extra DLC codes weg via Facebook waardoor je ook content kunt krijgen dat niet in de winkel te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.