Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pioneer komt met smartphone-ready AV componenten

Pioneer heeft deze week een nieuwe serie AV componenten aangekondigd. Het bijzondere aan deze nieuwe serie, is dat ze smartphone-ready zijn. Zo bevatten ze onder anderen ondersteuning voor MHL.

ControlApp

Natuurlijk heeft Pioneer een eigen app uitgebracht waarmee haar nieuwe receivers aangestuurd kunnen worden. Het gaat om de ControlApp. Deze is er zowel voor iOS gebruikers als eigenaren van Android apparaten.

MHL 2.0

Misschien weet je het niet, maar er is een grote kans dat jouw Smartphone over MHL beschikt. MHL is beschikbaar via de USB aansluiting en laat je jouw smartphonescherm delen via de TV. Elke nieuwe receiver van Pioneer heeft een MHL aansluiting op de voorzijde zitten. Je hebt dus enkel nog het juiste kabeltje nodig.

HTC Connect

Pioneer en HTC zijn vrienden, dat zien we terug in de ondersteuning van HTC Connect op de nieuwe receivers. Hiermee is muziek op jouw HTC smartphone snel te streamen naar de Pioneer receivers.

Pioneer-VSX-828-K

AirPlay

Heb je geen HTC, maar een Appeltje? Geen probleem. Ook AirPlay zit standaard in de nieuwe line-up van Pioneer.

Natuurlijk zitten de nieuwe receivers ook bomvol andere technische snufjes. Zo bevatten ze al een 4K UHD Passthrough en zijn er modellen met Zone 2 HDMI Out. Daarmee kun je hetzelfde beeldsignaal, of een compleet ander beeldsignaal over een tweede HDMI aansluiting naar buiten sturen. Dit is alleen beschikbaar op de VSX-1123 en de VSX-923.

Beschikbaarheid

De VSX-1123 (€699), VSX-923 (€599), VSX-828 (€449), VSX-528 (€399), VSX-423 (€299) en VSX-323 (€239) zijn vanaf juni 2013 verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.