Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Nuon komt met slimme verlichting

In navolging van Philips, komt ook de Nuon met een pakket draadloos bestuurbare LED-lampen. Het nieuwe systeem maakt, net als die van Philips, gebruik van de Zigbee standaard en gaat verkocht worden onder de naam Nuon Smart Lighting.

De lampen zijn via apps op de smartphone en tablet te bedienen. Nuon biedt daarbij ondersteuning voor zowel Android als iOS. Daarnaast komt er ook een PC app.

De lampen zijn niet alleen aan- en uit te schakelen. Deze 7,5 watt LED lampen zijn ook dimbaar en op een timer in te stellen. Dat laatste is interessant om de indruk te wekken dat iemand thuis wanneer je zelf op vakantie bent. Het hele Nuon Smart Lighting is te integreren met de Nuon e-Manager.

Nuon Smart Lighting Kit

Beschikbaarheid

Een Nuon Smart Lighting kost €129,- en is direct bij Nuon te bestellen. De set bestaat uit een basisstation en een tweetal lampen. Losse lampen kosten €29,95. Het systeem is tot 500 lampen uit te bereiden. Naast de aanschaf van de kit, moet je ook € 2,95 aan extra abonnementskosten gaan betalen wanneer je nog niet eerder een e-Managerpakket hebt afgenomen van de Nuon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.