Detroit Electric claimt snelste elektrische sportauto

Wanneer we denken aan elektrische sportauto’s, dan denken we toch vooral aan de Tesla’s. Toch is het Detroit Electric, dat 70 afwezig is geweest, dat nu met de SP:01 de snelste bolide in haar stal claimt te hebben.

De SP:01 gaat van nul tot honderd kilometer per uur in 3,7 seconden. De topsnelheid van de auto ligt op 249 kilometer per uur en dit alles op een 150Kw motor. Hoewel de topsnelheid erg mooi is, brengt dit ook een groot nadeel met zich mee. De wagen kan op een enkele accu, onder de beste omstandigheden, 290 kilometer afleggen. Na iets meer dan een uurtje sta je dus gewoon stil ;-).

Detroit Electric begon met het produceren van elektrische auto’s in 1906. Tussen 1906 en 1939 wist het bedrijf 13.000 auto’s te produceren en is daarmee nog steeds de grootste producent van elektrische auto’s in de vorige eeuw. Een record dat natuurlijk niet meer verbroken zal worden.

Beschikbaarheid

De SP:01 werd onthult op het nieuwe hoofdkantoor van Detroit Electric en er worden slechts 999 van gemaakt. Een echte limited edition dus. Voor een SP:01 mag je ongeveer $15.000 op tafel leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.