Archos kennen we al jaren van de mediaplayers en tablets. Toch blijkt het bedrijf ook ambities te hebben om haar plaats in de smartphonemarkt te veroveren. Archos heeft deze week dan ook drie nieuwe smartphones aangekondigd waarbij de goedkoopste Android al voor €89 over de toonbank mag gaan.

Archos 35 Carbon

De 35 Carbon is een dual-sim smartphone (waarvan slechts één sim gebruik kan maken van het 3G netwerk). Het toestel is uitgerust met een 1GHz CPU en 512MB aan RAM werkgeheugen. Je krijgt 4GB opslagruimte, maar ook een MicroSD optie.

Archos 35 Carbon

Het toestel beschikt over een 3.5 inch IPS display met een resolutie van 320×480 pixels. Je snapt, de resolutie is duidelijk één van de punten waar Archos de prijs van dit toestel omlaag weet te brengen. De andere besparing is de camera. Zowel voor als achter gaat het om een gewoon VGA model.

Archos 50 Platinum

De 50 Platinum is het op één na duurste model uit de serie. Het is eveneens een dual-sim smartphone waarbij slechts één sim op 3G kan. De ander is beperkt tot 2G. De smartphone draait op een 1.2GHz quad-core CPU met 1GB RAM. Ook bij deze smartphone moet je het doen met 4GB aan opslagruimte, maar krijg je ook een MicroSD optie.

Archos 50 Platinum

Ook de 50 Platinum heeft een IPS display gekregen, maar wel van een veel beter type. De resolutie bedraagt 960×540 pixels ofwel 220 DPI. Specs over camera’s zijn alleen niet gegeven.

Archos 53 Platinum

Qua specs komt de 53 Platinum bijna geheel overeen met de 50 Platinum. Het enige verschil zit hem in het display. Dat is namelijk 5.3 inch groot. Het aantal pixels blijft hetzelfde waardoor de DPI iets afneemt.

Geen van de smartphones beschikt helaas over NFC.

Beschikbaarheid

De Archos 35 Carbon gaat €89 kosten. De Archos 50 Platinum moet €219 gaan kosten en de Archos 53 Platinum gaat voor €269 weg. De toestellen liggen eind mei in de schappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.