De afgelopen jaren hebben we veel ontwikkeling op het gebied van displays voorzien. Vooral Gorilla Glass van Corning wist door haar sterke eigenschappen in vele smartphones terecht te komen. Het nieuwste glastype dat je nu mag verwachten is van saffier.

Saffier heeft als eigenschap dat het nog veel harder is dan het sterke Gorilla Glass. Hierdoor krijgt het de eigenschap dat het nagenoeg onbreekbaar wordt en resistent tegen krassen door normale voorwerpen. Iets dat voor de grote displays van de huidige smartphones zeer welkom is.

Als we diverse analisten mogen geloven, zullen de eerste smartphones met een Saffier-scherm dit jaar nog op de markt komen. Saffier is overigens geen nieuwe uitvinding. Het wordt al jaren voor horloges gebruikt en is terug te vinden als bescherming voor de lens van de iPhone 5 van Apple, maar de kostprijs is altijd erg hoog geweest. Doordat de grondstoffen goedkoper worden (en je maar een heel dun plakje nodig hebt), wordt het nu haalbaar voor toepassing in smartphones.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.