Lenovo kiest toch voor de merknaam Motorola op haar smartphones

Ruim een jaar geleden besloot Lenovo om afscheid te nemen van de naam Motorola. Net als het ooit met IBM en IOmega heeft gedaan. Het gevolg was dat we in tussentijd smartphones met zowel het Lenovo merk als Moto by Lenovo langs zagen komen. Kennelijk geen handige keus want Lenovo gooit nu alweer het roer om.

Het merk Motorola blijkt dusdanig sterk dat het gewoon terugkomt. De nieuwe smartphones van het Chinese bedrijf gaan allemaal Motorola heten. Lenovo start dit jaar nog met de terugrol van het merk. Dit gaat per markt omdat in een aantal markten het Lenovo merk sterker was dan Motorola. In die markten moet Lenovo dus wat harder haar best doen om Motorola te positioneren.

Lenovo heeft dusdanig veel vertrouwen in de terugrol dat Lenovo ook het merk Zuk Mobile verruilt voor Motorola. Overigens is dat merk in grote delen van Europa vrijwel onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.