Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro

Oké, het was echt wel een groot gemis bij de lancering van de 3DS XL. Het ontbreken van een Circle Pad Pro accessoire. Dé accessoire die het gamen op de kleine Nintendo 3DS wel heel comfortabel maakte. Onlangs kwam Nintendo toch met een versie voor de 3DS XL en de release van Monster Hunter was het ideale moment voor mij om deze nieuwe accessoire eens goed te testen.

Unboxing

In de doos van de Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro vinden we naast de Circle Pad Pro ook een korte handleiding over het gebruik van de accessoire en een AAA batterij. Deze heb je nodig omdat de Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro geen stroom uit de 3DS XL trekt en met de 3DS XL communiceert via een infraroodsignaal.

3DS-XL-Circle-Pad-Pro-Unboxed

Design

De nieuwe accessoire levert niet alleen een tweede analoge stick aan de rechter kant van de 3DS XL op, maar voorziet je ook in extra schouderknoppen. Je krijgt dus meer mogelijkheden om je games te bedienen. Daarnaast is hij zo ontworpen dat hij lekkerder in de hand ligt. Je hele 3DS XL gaat dus meer als de controller van een console aanvoelen.

3DS-XL-Circle-Pad-Pro-Achterkant

Gamen met de Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro

Het zal je niet verbazen dat het gamen op de 3DS XL een stuk plezieriger is met deze nieuwe accessoire. Vooral in games als Monster Hunter, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D en de nieuwe Kid Icarus is de Circle Pad Pro een must-have om gewoon lekker te kunnen spelen.

Is er ook een downside? Ja zeker. Het is een groot ding en als je op pad gaat, moet hij toch mee in je tas. Comfort gaat duidelijk niet zonder offers te brengen, maar dat heb ik er zeker voor over.

3DS-XL-Circle-Pad-Pro-Packshot

Conclusie

Hij is groot, maar de Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro voegt enorm veel toe aan de game beleving. Zelfs games die geen gebruik maken van de rechter analoge stick zijn gewoon fijner om met de Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro te spelen omdat de 3DS XL lekkerder in de hand ligt. Een must-have accessoire voor iedere gamer met een 3DS XL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.