Review: MGS: Snake Eater 3D (3DS)

Ik was echt enorm onder de indruk van de grafische prestaties van Resident Evil op de 3DS. Toch betwijfelde ik of het mogelijk zou zijn om een goede Metal Gear game op de 3DS neer te zetten. Dacht ik… In deze review lees je waarom je als 3Ds bezitter deze game echt niet mag missen.

Verhaal

Snake Eater is het derde deel uit de Metal Gear serie, maar de eerste uit de verhaallijn. We staan midden in de koude oorlog en jij moet als onderdeel van Fox infiltreren om een Russische onderzoeker te bevrijden. Al snel blijkt dat het verhaal niet zo simpel is als het lijkt.

Hoewel de game negen jaar geleden voor het eerst verscheen en onlangs nog deel uitmaakte van de Metal Gear HD Collection op de Playstation 3 en Xbox 360, blijft het één van de meest epische verhaallijnen in de Metal Gear serie. Hoewel de doorgewinterde Metal Gear speler ongetwijfeld bekend is voor de vreemde kronkels van Hideo Kojima, zal de wereld van Snake voor nieuwe spelers misschien een beetje vreemd overkomen. In metal gear lopen feiten en fictie naadloos door elkaar en zeker bij de eindbazen heeft bedenker Hideo Kojima zijn fantasie flink de vrijheid gegeven.

De Metal Gear Ervaring

In tegenstelling tot eerdere Metal Gear games, is de Metal Gear ervaring veel cinematischer. Dat merk je onder anderen aan de 007-achtige introductie van de game. Het gebruik van beeld en geluid is ongekend goed voor de Nintendo 3DS en door het 3D beeld lijkt de beleving intenser dan ooit. De game bevat enorm veel gesproken teksten en animatie. Metal Gear Solid 3: Snake Eater is echt een waar kunstwerk geworden.

Konami heeft overigens ook goed rekening gehouden met het touchscreen van de 3DS. Hierop is een compleet nieuwe interface gemaakt waarmee je zeer snel gebruik kan maken van opties als de radio, je rugzak, het selecteren van items en wapens etc. Sterker nog, ik vind het overzichtelijker op de 3DS dan op de PS3.

Conclusie

Heb je het originele Snake Eater al een aantal keer doorgespeeld, dan brengt Snake Eater niks nieuws. Ken je Snake Eater niet, dan is het fantastisch om met de 3DS versie van de game te starten. Het 3D beeld trekt je in de wereld van (Naked) Snake en zeker wanneer je een koptelefoon opzet vergeet je snel de tijd. Een must-have!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige graphics
  • Zeer goede audio
  • Circle Pad Pro ondersteuning

THE BAD

  • We kennen het verhaal al...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events