Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Husqvarna komt met nieuwe robotgrasmaaiers

Husqvarna heeft voor dit jaar een nieuwe serie robots aangekondigd die in staat zijn om jouw gazonnetje mooi strak te houden. In totaal verschijnen er drie nieuwe modellen die zich aanpassen aan de groeisnelheid van het gras.

De nieuwe Automowers 308, 320 AC en 330 ACX zijn geschikt voor gazons tot respectievelijk 800, 2.200 en 3.200 m2. De maaiers maken gebruik van een lithium-ion accu die ze zelf in het laadstation herladen. Wanneer de Automower over het gazon rijdt, snijdt hij slechts een paar millimeter van het gras af. De zeer fijne grasresten vormen een goede voedingsbodem voor het gazon. De modellen 320 AC en 330 ACX passen zich automatisch aan de groeisnelheid van het gras aan. Dat betekent dat hoe sneller het gras groeit, hoe intensiever de Automower maait.

Ook voor deze modellen gebruik je standaard een begrenzingsdraad om het gewenste maaigebied af te zetten. Het nieuwe model 330 ACX is voorzien van GPS dat de gemaaide gebieden herkent. De Automower 330 ACX onthoudt ook de afgelegde route en gaat dus alleen naar ongemaaide delen van het gazon.

beschikbaarheid

De nieuwe Husqvarna Automowers zijn verkrijgbaar voor € 1.799,- (308), € 2.399,- (320 AC), € 2.999,- (330 ACX).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.