9MB 2013: Innovaties voor vaders van jonge kinderen

Deze week hebben we met de redactie van GadgetGear de Negen Maanden Beurs bezocht om ook dit jaar weer dé innovaties op babygebied te zoeken. Van volledig geveerde kinderwagens tot IP camera’s en volledig opvouwbare badkuipjes. Er was weer van alles te vinden.

Kinderwagens van MINI

Natuurlijk beginnen we met de introductie van Mini in de wereld van de kinderwagens. De MINI kinderwagens zijn een samenwerking tussen MINI en het Nederlandse Easywalker.

Mini Easywalker

De kinderwagens van het Mini merk zijn verkrijgbaar in de typische MINI kleuren en er is ook een enorme accessoirelijn van MINIdekens tot MINIluiertas. Teveel voor dit korte stukje, dus check even de site van Easywalker. Oja, ze passen natuurlijk allemaal achter in de MINI ;-).

Nuk

Ze zijn al groot in Duitsland en proberen nu ook Nederland te veroveren. We hebben het over de flessenmakers van Nuk. Het verhaal van Nuk start als dat van de andere merken die we tegen zijn gekomen. Ze hebben onderzoek gedaan naar de vorm van de tepel en op basis daarvan de ideale speen ontwikkeld. Deze is bij Nuk asymmetrisch van vorm en heeft net zoals die van vele andere merken een klein ventiel om de druk te laten ontsnappen.

Nuk Flessenset

De echte innovatie zit hem echter in de sluiting van de flessen. Standaard zit bij iedere fles een plastic schot dat je tussen de fles en de speen kunt vastdraaien. Om deze weg te halen, moet je de twee eerst weel losdraaien. Nuk weet dat dit onhandig is en heeft daarom ook een draaimechanisme ontwikkeld dat tussen de fles en de speen kan worden gezet. Om de fles te openen hoef je de twee maar een kwart slag te draaien. Slim!

Nuk Sluiting

De set van Nuk bevat ook een aantal doseerbakjes. Handig om van te voren de hoeveelheid poeder voor de flesvoeding klaar te zetten. Dan hoef je niet midden in de nacht met schepjes te klooien ;-).

Overal in bad met de Flexi Bath van Stokke

Ga je met een baby op vakantie, of ben je klein behuisd, dan zit je niet te wachten op die grote onhandige kinderbadjes. Stokke heeft daar een stokje voor gestoken. De Hollanders komen namelijk met de Flexi Bath.

Stokke Flexi Bath

De Stokke Flexi Bath bestaat uit verschillende hard-plastic delen met daartussen een rubber-achtige afdichting. Deze naden hebben als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens anti-slip zijn. Opgevouwen meet dit bad 63x10x24 CM. Uitgeklapt meet hij 66x29x24. Hij is er in het blauw, wit, oranje en transparant. Binnenkort kijken we hoe ideaal dit nieuwe bad is.

Alecto’s IVM 150 IP Camera

Onlangs reviewden we de Smart Baby Monitor van Medisana. Alecto wist de weg naar dezelfde fabriek te vinden, maar heeft haar eigen software voor deze camera gebouwd. Met de bijbehorende Android of iOS app hoef je alleen nog maar de QR code onderaan de camera te scannen om verbinding te maken. Slim! Binnenkort lees je meer over deze innovatie.

Vierwielvering en custom-wielen bij Joolz

Met de Joolz Day komen deze Hollanders met kinderwagens die gemaakt zijn voor de echte wandelaars. De kinderwagens zijn namelijk op alle vier de wielen geveerd. Daarnaast zijn de grote wielen achter voorzien van luchtbanden terwijl de voorwielen van schuim te harde klappen opvangen. De voorwielen zijn ook vast te zetten voor wanneer je in los zand terechtkomt.

Joolz Day

De wagens van Joolz zijn helemaal zelf samen te stellen. Je kiest zelf de kleuren van de stof, de kleuren van het frame en zelfs de kleuren van de wielen.

Badderen en analyseren met de DigiTub

De DigiTub is een nieuw badje voor baby’s dat in staat is om een kind tijdens het badderen te wegen. Een methode die comfortabeler is dan een koude, harde weegschaal. Zeker voor ouders die met borstvoeding werken, is het zo goed te zien hoeveel voeding een kind opneemt. Natuurlijk kan het display van het bad ook gebruikt worden om de temperatuur aan te geven.

DigiTub

Pippi Carrier zet de Maxi-Cosi op de winkelwagen

Wanneer je met een kinderstoeltje de supermarkt binnenloopt, merk je al meteen dat je een probleem hebt. Wanneer je deze in de gemiddelde winkelwagen zet, is er nauwelijks ruimte over voor de boodschappen.

Pippi Carrier

De Pippi-Carrier is dan echt een product waarvan je verbaasd bent dat het nog niet eerder is verschenen. Deze kleine, universele standaard plaats je namelijk op de winkelwagen en vormt de ideale fundering op de kinderstoel op te bevestigen. Simpel en slim! Ook hier lees je binnenkort meer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.