Review: Medisana Smart Baby Monitor

In het kader van de negenmaandenbeurs hebben we vandaag wel een hele bijzondere baby monitor in de review. Het gaat om de Smart Baby Monitor van Medisana. Een baby monitor op basis van een IP camera die samenwerkt met jouw iPhone.

Unboxing

In de doos van de Medisana Smart Baby Monitor vinden we naast de camera ook een compacte handleiding, een netstroomadapter en een klem om de camera bijvoorbeeld op de muur te kunnen monteren.

Medisana Smart Baby Monitor Unboxing

Design

Het design van de Smart Baby Monitor is niet geheel uniek. Op Chinese websites worden deze camera’s in grote hoeveelheden en met de meest vage merken aangeboden als beveiligingscamera’s. De meerwaarde van de Medisana zit hem natuurlijk in de lokale ondersteuning en de bijgeleverde app.

Medisana Smart Baby Monitor

De camera is aan e onderkant voorzien van een schroefdraad. Dit schroefdraad gebruik je niet alleen voor de bijgeleverde beugel, maar kun je ook in combinatie met een statief gebruiken. Handig voor wanneer je geen gaten wilt boren.

Medisana Installatie

Installatie

Helaas ontbreekt het de Smart Baby Camera aan een WPS-knop en dat maakt installatie wat omslachtig. Je moet hem eerst via ethernet aan jouw router koppelen en dan via de iOS app instellen op het draadloze netwerk. Hierna kun je de camera herstarten in de hoop dat de instellingen goed zijn.

Installatie van de Smart Baby Monitor is dus alles behalve gebruiksvriendelijk. Jammer!

Beeld

Hoewel je de Medisana Smart Baby Monitor prima in combinatie met de PC of Mac kunt gebruiken, zit de kracht vooral in de bijgeleverde app. Met de app kun je de camera besturen door het beeld te swypen. Helaas zit hier wel wat vertraging in, maar dat valt ook niet te voorkomen. De motoren in de camera hebben nou eenmaal een bepaalde snelheid.

Hoewel veel goedkopere motoren nogal wat lawaai maken, valt het bij deze camera enorm mee. Je hoort de motoren wel als het stil is, maar dit is in mijn geval niets waar de baby van wakker zal worden.

Waar de camera echt haar kracht laat zien, is in het donker. De ring met 10 IR LED’s hebben een behoorlijk grote lichtopbrengst waardoor je jouw baby of huisdier in het donker goed in de gaten kunt houden.

Zoals je ziet, zit er ook nog een elfde, groene LED op de kamera. Dit is een statusLED om te laten zien dat de camera actief is. Deze is ook heel fel en zeker niet iets dat je boven het bedje van een baby wilt hebben hangen. Gelukkig is deze dan ook uit te zetten.

Conclusie

Hoewel de resolutie niet heel hoog is, is het beeld van de Medisana Smart Baby Monitor goed genoeg om een baby in de gaten te houden. Ook de lichtopbrengst van de IR LED’s is niets om over te klagen. Het enige echte minpunt, is dat de installatie nogal omslachtig verloopt. Daarnaast is het wel echt een gemis dat er geen app voor Android is.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

 • Goed beeld in het donker
 • Volledige bewegingsvrijheid
 • Handige iOS app

THE BAD

 • Android app ontbreekt
 • Lastig te installeren
 • Lage reactiesnelheid

8 reacties

 1. Kan je vertellen hoe je die groene led uit zet? Ik wordt gek van het geknipper maar kan nergens vinden hoe dit uit moet :-(. Alvast bedankt 😉

 2. weet jij misschien als de camera het in één x niet meer doet of ik die dan (zonder op de kamer te komen van mijn zoontje) weer kan aanzetten via mijn pc of gsm? en hoe ik het beeld groot krijg op mijn gsm. ik heb nu maar een klein venstertje op mijn samsung.

  gr ires

  1. Waarom het venster op de Samsung klein is kan ik niet verklaren. Androids komen in verschillende soorten en maten. In onze test was dit geen probleem.

   De camera hoort niet uit te gaan. Gelieve contact op te nemen met de support van Medisana.

 3. hallo,
  ik heb net de baby smart monitor van iemand overgenomen via marktplaats, heb de app gedownload, maar krijg de camera niet geinstalleerd op de app, weet u hoe ik dit moet doen?

  gr samantha

 4. Helaas hebben we deze camera niet meer op de redactie liggen. Ik kan dan ook niet achterhalen waar jouw probleem zit. Mijn advies is om contact te zoeken met Medisana.

 5. Ik heb deze nu een aantal dagen in huis, maar ik kan mijn app niet gebruiken als ik buiten mijn WIFI zit, hoe moet ik dit aanpassen? En kan dit uberhaubt wel gebruikt worden?

  1. als je inlogt op je router kun je “port forwarding” aanzetten.
   dan kun je de app ook van buiten huis benaderen.

   ook kun je dan inloggen op de camera met elke willekeurige brouwser door je prive ip adress in te toetsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.