Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Udoq 400 Starter Kit met 5 sterren.

The Good
  • In verschillende maten leverbaar
  • Alle belangrijke USB aansluitingen
  • USB aansluitingen ook in hoogte verstelbaar
  • Zelf je USB lader kiezen


Het is misschien wel één van de beste laadstations die ik de laatste jaren ben tegengekomen. De Udoq 400 Starter Kit. Een laadstation zonder lader en compleet modulair. Jij bepaalt hoe groot hij is en wat je allemaal gaat opladen. En met welke stroomsterkte.

Unboxing

De verpakking van de Udoq bevat de Udoq zelf en vier standaard kabels. Één 30-pins Apple kabel, een Apple Lightning kabel, een Micro-USB kabel en een USB Type-C kabel. Al deze kabels komen met een eigen ‘tonnetje’ waarmee je ze vast zet. Daarnaast krijg je een tool om de Udoq te openen en een U adapter voor liggende apparaten waarbij de aansluiting niet in het midden zit. Let wel, we hebben het persmodel uitgepakt, maar Udoq levert haar laadstation ook op maat.

Design

Qua design is de Udoq briljant in haar eenvoud. Het is een aluminium rail met een standaard. Door de simpele vormgeving kun je de Udoq 400 Starter Kit in verschillende maten kopen. Deze lopen van 25CM tot 70CM lang. Wij kregen tijdens de IFA van Udoq het 40CM model mee om te testen.

Wanneer je de Udoq online koopt, kun je gebruik maken van de configurator tool van Udoq. Daarbij kun je exact aangeven welke toestellen je hebt en hoeveel tussenruimte je nodig hebt. Udoq zal dan zelf bepalen wat het juiste formaat voor jouw Udoq is.

Instellen

Er zijn verschillende manieren waarop je de Udoq 400 Starter Kit naar eigen wens instelt. Het begint met het positioneren van de laadkabels in hun ‘tonnetjes’. Daar zit een mechanisme in zodat je zelf bepaalt hoever de laadkabel uitsteekt. Dit is belangrijk omdat je zo aanpassingen kunt maken zodat de kabel ook goed past wanneer jouw apparaat in een cover zit.

uDoq 400 Starter Kit

Daarnaast bepaal je natuurlijk waar op de rail jouw apparaten komen te staan. Geef je ze veel tussenruimte of juist niet. In onze testopstelling is de tussenruimte nihil omdat we gewoon niet meer dan 400mm beschikbaar hadden voor onze apparaten. Mooier zou zijn als we her en der een centimeter tussenruimte zouden hebben. Deze flexibiliteit maakt ook dat dit dé lader is die we gebruiken in Het Innovatieve Huis.

Lader

Wat op dit moment nog echt mist is een USB lader van Udoq zelf. Ik heb voor mijn test gebruik gemaakt van de Smart IC lader van Anidees. Dit is precies wat Udoq leuk maakt. Nieuwe standaard voor smart charging? Vervang gewoon de lader, niet het hele laadstation. Heeft iemand anders een betere lader, koop je die. Udoq is de eerste fabrikant van een laadstation dat gemaakt is om nog jaren mee te gaan.

uDoq 400 Starter Kit

Accessoires

Alle onderdelen die je in deze review ziet, zijn los te bestellen. Daarnaast verkoopt Udoq zelf ook een lader voor maximaal vijf USB apparaten, een QI adapter voor draadloos laden en een wallmount om de Udoq aan de muur te hangen. Overigens zijn deze accessoires op dit moment niet op voorraad.

Conclusie Udoq 400 Starter Kit

Ik heb de laatste jaren heel wat laadstations mogen testen. Het grootste nadeel is dat velen daarvan niet futureproof zijn gemaakt. Gewoon doordat de daadwerkelijke USB lader ingebouwd was. Bovendien is het altijd een gepruts geweest met hoeveel ruimte je een apparaat geeft. De Udoq heeft op al deze gebieden een enorme flexibiliteit. Dit maakt de Udoq 400 Starter Kit een aanschaf die vele jaren mee kan. Ik ben fan!

het-innovatieve-huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.