Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Pentax komt met twee nieuwe camera’s voor avonturiers

Natuurlijk ben je pas een echte avonturier als je jouw DSLR overal mee naartoe sleept, maar die zal je dan goed moeten beschermen. Met de nieuwe Pentax WG-3 en de WG-3 GPS hoef je minder voorzichtig te zijn.

Deze twee nieuwe camera’s voor avonturiers zijn namelijk gebouwd om de elementen te trotseren. Zo overleven ze een val van twee meter en kunnen ze zonder problemen 14 meter onderwater gebruikt worden. Werken bij temperaturen van -10°C mag ook geen probleem zijn voor deze jongens.

Om onderwater goed te kunnen fotograferen en te filmen, heeft Pentax de camera voorzien van een F2.0~4.9 lens voorzien met 4x optische zoom. Daarachter ligt een 16 megapixel backlit CMOS met een maximale ISO waarde van 64.000.

Iets anders dat opvalt aan de body, zijn zes LED’s rondom de lens. Deze zijn als flitser voor macro foto’s bedoelt. Je kunt de camera hiervoor in de microscoop-modus zetten.

De Pentax WG-3 GPS is niet alleen uitgevoerd met GPS, maar ook met een drukmeter, hoogtemeter en dieptemeter. Hierdoor krijg je meer informatie over de foto’s die je hebt geschoten. Daarnaast beschikt de GPS versie over QI om deze draadloos te kunnen laden. Dezelfde techniek zit onder anderen in de nieuwe Lumia smartphones van Nokia.

Beschikbaarheid

De WG-3 komt in het zwart en oranje naar Nederland. Deze gaat €329 kosten. Voor €369 koop je de groene of paarse WG-3 GPS uitvoering. Beide camera’s liggen eind februari in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.