Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ricoh komt met een nieuwe 24 megapixel DLSR camera

Met de K-3 komt Ricoh met een nieuwe digitale spiegelreflex (DSLR) voor de serieuze fotograaf. De nieuwe camera is onder anderen voorzien van een 27-punts autofocus en kan tot 8,3 beelden per seconde verwerken.

De beelden van de K-3 worden vastgelegd op een nieuw ontworpen APS-C CMOS. deze heeft een maximale ISO van 51.200 en kan ook worden gebruikt om Full HD te filmen. Daarnaast is de body zelf (dus niet de lenzen) voorzien van beeldstabilisatie.

Ook interessant is de nieuwe Astro Tracer functie die op de K-3 aanwezig is, al moet je daar wel de optionele O-GPS1 GPS unit voor aanschaffen. Hierdoor kan de camera de posities van de sterren manipuleren om zo mooie, scherpe afbeeldingen dan de donkere hemel te krijgen.

De behuizing van de K-3 DSLR is stofvrij en weerbestendig. Hij is gemaakt van magnesium. De body blijft werken tot een temperatuur van -10 graden en de ontspanknop moet tot 200.000 foto’s meegaan. Daarnaast bevat de body een 3,2 inch display. Ook is het mogelijk om gelijktijdig twee SD kaarten te plaatsen.

Met een optionele Flu Card For Pentax is het mogelijk om een koppeling met een smartphone op te zetten waarbij de Smartphone een Liveview functie krijgt en de camera kan bedienen. Het persbericht zegt ook dat de K-3 over ‘functies waarover een smartphone beschikt’ beschikt, maar laat helaas niet weten of dit iets anders is dan het vastleggen van foto’s of video’s.

Beschikbaarheid

De Pentax K-3 verschijnt ook in een Premium Silver Edition. Dit is een oplage van 2.000 stuks waar ook een zilveren lens bij verkrijgbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.