GadgetGear.nl

Facebook komt met sociale zoekmachine

Vanmorgen vertelden we je al dat Facebook vandaag iets groots zou gaan onthullen op het hoofdkantoor van Facebook. Inmiddels weten we wat het is geworden, een nieuwe zoekmachine. Een sociale zoekmachine (natuurlijk).

Facebook heeft de nieuwe zoekmachine Graph Search genoemd. In gewone zinnen kun je zoekopdrachten in Facebook ingeven die zoeken naar content binnen jouw vriendengroep. Zo kun je Facebook vragen naar foto’s van vrienden van voor 1995 of bijvoorbeeld vragen welke vrienden in een bepaalde stad van een bepaalde film houden.

Natuurlijk (ja echt) houdt de zoekmachine rekening met de privacyvoorkeuren van vrienden. Heb jij ingesteld dat alleen directe vrienden bepaalde foto’s kunnen zien, kunnen ook alleen die vrienden die foto’s vinden. Omdat deze manier van zoeken alleen naar resultaten binnen het Facebook netwerk komt, is het geen echte concurrent voor Google.

Facebook start de komende maanden met een gefaseerde uitrol in alle landen waar men Engels spreekt. Voor andere talen moet Facebook nog met de grammatica om leren gaan.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten