Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Archos TV Connect verandert de TV in een Android Tablet

Met de TV Connect introduceert Archos tijdens de CES een nieuwe gadget die jouw TV in een tablet verandert. Oké, echt op schoon nemen zal niet mogelijk zijn, maar de controller maakt de bediening wel even comfortabel.

De TV Connect controller is nog het best te vergelijken met een Xbox controller met toetsenbord accessoire. Een dikke unit met voldoende knoppen dus. Toch is dat niet alles wat deze controller bijzonder maakt.

De controller bevat namelijk een Multi-touch deel voor de besturing van vele apps. Hierdoor blijft het ook mogelijk om te swypen en te zoomen zoals je op een touchscreen zou doen. Daarnaast zitten de Android knoppen op de controller en zitten er bewegingssensors in. Om het af te maken zit er dezelfde key mapping tool in die Archos recentelijk in haar GamePad bouwde. Hierdoor kun je optimaal gamen.

Tenslotte bevat het pakket ook nog een HD webcam welke je op de TV zet. LED lampjes waarschuwen je voor een inkomend videogesprek wanneer je rustig TV zit te kijken. Je mist dus nooit meer een Skype call.

De TV Connect draait op Android 4.1.

Beschikbaarheid

De Archos TV Connect ligt vanaf februari 2013 in de winkel en gaat €129 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.