WakaWaka Light, een Solar LED Lamp/Accu, maar dan Anders

Steeds meer mensen vertrekken niet van huis zonder een accupack mee te nemen. Je weet wel, zo’n accu waarmee je de smartphone of tablet onderweg bij kunt laden. Een stel Nederlanders lanceerden gisteren de WakaWaka Light. Een alternatief, maar wel heel alternatief en heel succesvol.

De WakaWaka Light is namelijk een combinatie van een accu en een LED lamp. Je kunt er in deze donkere dagen dus ook gewoon je huissleutel mee terug vinden. Daarnaast zit er een hele interessante sponsoring aan vast.

Iedereen die in de crowdfunding periode een WakaWaka Light koopt, koopt er namelijk meteen een tweede bij. Één die echt alleen maar dient om als lamp gebruikt te worden. Deze krijg je niet met je bestelling meegeleverd, maar gaat naar Haïti, waar vele inwoners nog steeds in tentenkampen leven.

Het leven in de tentenkampen stelt de bewoners niet alleen bloot aan het weer, maar licht is ook een enorm probleem. Dat komt nu van kerosinelampen en alle nadelige gevolgen die daarbij horen. Zij krijgen die tweede WakaWaka Light waardoor ze overdag energie van de zon op kunnen slaan, om in de avonden gewoon, veilige verlichting te hebben.

De bedenkers van dit project, hadden zichzelf tot doel gesteld om in een maand tijd €25,000 op te halen. Binnen 48 uur zaten ze al over de €50.000 heen, en de teller loopt rustig door. Leuke kerstgadget toch? Zo hoort het 🙂.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram