Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sigg New Avctive Top

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Modern design
  • Handige draaiknop
  • Goed schoon te maken
  • Verschillende designs

THE BAD

  • Een 9 omdat we het schoonmaakwerk nog steeds net iets teveel werk vinden.

Begin herfst kwam Sigg met een nieuwe serie drinkflessen met een zogenaamde New Active Top. Deze nieuwe doppen beschikken over de nodige techniek die het niet alleen mogelijk maakt om te drinken zonder de flessen om te draaien, maar ook over de mogelijkheid om koolzuurhoudende dranken te drinken zonder het risico dat het eruit spuit.

Kijk, dat laatste maakte deze flessen nou erg interessant voor een review. We moesten er even op wachten, maar afgelopen week ontvingen we dan ook eindelijk de samples.

Unboxing

Het eerste dat opvalt, is dat de flessen in generieke Sigg verpakkingen zitten. De dop is in zijn geheel al op de fles gemonteerd en de handleiding zit in de fles. Een handleiding? Inderdaad ja. Deze new Active Top werkt namelijk als een schakelaar en dan is het wel handig om te weten wat je er allemaal mee kunt doen ;-).

Design

De New Active Top is er in een volwassenen en in een kindermaat terwijl de designs van de flessen ver uiteen lopen. Zoals je hieronder kunt zien, ontvingen we van beiden een sample.

New Active Top

De New Active Top kent vier standen. De eerste is de ‘Close’ stand. De fles is nu hermetisch afgesloten. Je kunt er op dat moment niet uit drinken.

In de tweede stand, ‘Air’, is het mogelijk om overdruk uit de fles te verwijderen. Dit doe je natuurlijk bij koolzuurhoudende dranken, voor je gaat drinken. Dit zal ook de reden zijn dat deze stand tussen Close en Open in zit. Wanneer je van Close naar Open gaat, hoor je bij koolzuurhoudende drank gewoon lucht ontsnappen. Een prima waarschuwing dus.

De ‘Open’ stand spreekt voor zich. In deze stand is de fles klaar om uit te drinken.

Schoonmaken

De vierde stand, is de ‘Clean’ stand. Al die techniek zal, zeker bij een cola’tje, natuurlijk vies en plakkerig worden. In de Clean stand is de hele dop in losse onderdelen uit elkaar te halen zodat je deze goed kunt wassen. Handig!

Conclusie

Je vraagt je soms af in hoeverre je op een basisproduct als een bidon kunt innoveren. Met de New Active Top laat Sigg zien dat ook hier de techniek in beweging blijft. Hoewel ik het nooit zo heb op bidons met een rietje, geeft deze mij door de schoonmaakmogelijkheden een vertrouwd gevoel.

Beschikbaarheid

De flessen zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar vanaf €18,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.