Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Magimix Le Glacier 1.5

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige kom
  • Eenvoudig schoon te houden
  • Handig schild om de motorunit schoon te houden

THE BAD

  • Geen

Onlangs wisten we al te melden dat Magimix met een nieuwe serie ijsmachines op de markt komt. Niet veel later stond de postbode met de Le Glacier 1.5 op de stoep. Hoe dat avontuur afliep?

Unboxing

In de doos van de Le Glacier 1.5 van Magimix treffen we de mengkom, de motorunit met doorzichtige afscherming, de menglepel (ik kon er zo snel geen spannend woord voor verzinnen) en natuurlijk de handleiding en de nodige reclame voor andere Magimix producten. Helaas was al die reclame alleen in het Frans, maar de handleiding bevat wel de Nederlandse taal ;-).

Handleiding

Heb je echt een handleiding nodig voor de Le Glacier? Het is immers een product met maar één knop. Aan… Behalve een beetje informatie over het in elkaar zetten en schoonmaken, snapt Magimix ook wel dat er niet veel te melden is. Gelukkig bevat de handleiding dan ook een leuke verzameling creatieve ijsrecepten. Je kunt na het uitpakken dus meteen aan de slag.

Installatie

Nouja, meteen… de kom (het onderste deel van de Le Glacier) moet eerst 12 invriezen in een 4-sterren of 5-sterrenvriezer. Ik moest dus tot zaterdagavond wachten voor ik mijn eerste ijsrecept in de Le Glacier mocht bereiden.

Voor iedereen die de aankoop overweegt is het handig om te weten dat de kom 19cm x 18cm meet. Er is ook een Magimix Le Glacier 1.1. De kom van die machine meet 19cm x 14cm. Het is handig om even te kijken of dit in jouw vriezer gaat passen ;-).

Zodra de kom bevroren is (deze bevat een speciale vloeistof en isolatie), kan de menglepel onder de motorunit geklikt worden en plaatsen we de motorunit op de kom. Via de opening in het doorzichtige schilt van de motorunit kunnen we onze ingrediënten toe kunnen voegen. Handig!

Gebruik

Het bereiden van ijsrecepten is in de Le Glacier 1.5 echt een makkie. Je giet al je ingrediënten via de opening in de machine en laat de motor doorroeren tot je ijsbereiding klaar is. Ik heb een klein aantal recepten erin gemaakt en meestal heeft hij hier een half uurtje voor nodig. Giet je de boel erin wanneer je het hoofdgerecht op gaat dienen, is je toetje dus ruim op tijd klaar ;-).

Voor wat betreft de kwaliteit van het ijs, dat is sterk afhankelijk van je bereiding. Niet alle ingrediënten leiden tot dezelfde ijskristallen en daarmee hetzelfde tonggevoel. Hier kom je achter wanneer je wat recepten op basis van room of bijvoorbeeld water met elkaar vergelijkt.

Schoonmaken

Schoonmaken blijft natuurlijk de minst leuke klus. Helaas is het ook bij deze machine niet mogelijk om hem in de afwasmachine schoon te maken. Dit zal zeer waarschijnlijk met de temperaturen in de afwasmachine te maken hebben. Je zult dus even moeten soppen. Gelukkig zijn er geen moeilijke randjes en hoef je van de motorunit enkel de doorzichtige kap schoon te maken. Het valt dus nog wel mee.

Conclusie

IJsmachines die zelf kunnen koelen maakt Magimix ook, maar net als bij andere merken… kosten die wel heel veel geld en blijven ze hierdoor onbereikbaar voor de gemiddelde keuken. Het invriezen van de kom, daar ontkom je dus niet aan en daarmee wordt eigenlijk het enige echte minpunt geëlimineerd. De mengkom is namelijk lekker groot en het materiaal voelt stevig aan. Het beschermende plastic voor de motor is een prima idee en houdt schoonmaakproblemen buiten de deur. Nee, ik kan geen enkel punt vinden waar ik me aan irriteer. Geen enkel punt waarvan ik denk, dat moet beter. De Le Glacier 1.5 van Magimix is een ijsmachine zoals een ijsmachine zou moeten zijn… top!

Recept: GadgetGear’s Ananas Anders 

Het boekje van de Le Glacier bevat enkele aardige recepten. Dit zijn vooral de veilige smaken die we allemaal kennen. Een prima start, maar de echte gadgetfreak wilt zijn of haar eters natuurlijk verbazen. Vandaar ons eigen Ananas Anders ijsrecept.

Ingrediënten:

  • 500ml Slagroom (niet uit een spuitbus)
  • 1 blik ananas (blokjes/schijfjes maakt niet uit)
  • 1 eetlepel dille (normaal populair bij de vis)
  • Suiker (naar smaak)
  • Hazelnootsiroop (koffie afdeling/slijterij)

Bereiding:

Giet het blik met jouw ananasstukjes of schijfjes af. De ananas stop je nu in een blender en pureer je tot het een mooi fijn papje is geworden. Dit papje giet je nu bij jouw slagroom evenals de eetlepel met dille. Hou je van heel zoet ijs, giet er dan naar smaak suiker bij. Dit alles in de LeGlacier en wachten tot het ijs klaar is.

Bij het uitserveren besprenkel je het ijs met de hazelnootsiroop. Garneren kan natuurlijk ook nog met stukjes hazelnoot. Ook leuk, serveer een kopje Nespresso met hazelnootsmaak.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.