Review: Remington Maverick HC5750

Ging Arjan onlangs nog los op de Pioneer PG6050 all-in-one set van Remington, mocht ik me de afgelopen weken bezighouden met de nieuwe Maverick. Een tondeuse die gemaakt is voor het serieuze werk. Ja, dan heb ik het onder anderen over de aanwezigheid van zelfslijpende titanium bladen.

Unboxing

In de doos van de Remington Maverick vind ik naast de handleiding ook een lader, een laadstation, drie verschillende kammetjes, een schoonmaakborstel, wat olie om de scheerbladen mee te smeren en een USB kabel om de Maverick mee op te laden. Inderdaad, een USB kabel :-).

Design

Voor het ontwerp van de Maverick heeft Remington voor een lange vorm gekozen. Door de lichte buiging (denk aan een relatief platte banaan) is hij zowel links- als rechtshandig goed te hanteren. Bedienen doe je eigenlijk met één knop en een duidelijk LCD display geeft aan hoelang je nog door kan tot de volgende laadbeurt.

Laadstation

Maar eerst even terug naar dat laadstation. Dis is een soort van plastic houder waar je de USB aansluiting van de netstroomlader in steekt. Een constructie die Remington ook voor haar Black Diamond-X scheerapparaat heeft gebruikt. Een constructie waar ik zelf niet echt blij van wordt. Je schuift hem er niet makkelijk in en al helemaal niet makkelijk uit doordat de USB aansluiting nogal wat frictie heeft. Je moet dus twee handen gebruiken bij het plaatsen en verwijderen van de Maverick. Daarmee wordt het laadstation eigenlijk gedegradeerd tot hulpmiddeltje voor verticale opslag in plaats van een gemaksitem.

Trimmen

De verpakking vertelt me dat ik een 2-in-1 trimmer in de hand heb. Één apparaat voor haar en baard. Dat klinkt misschien vreemd, maar is toch logisch. Baardharen zijn namelijk veel stugger van aard dan het haar op jouw hoofd. De baard vraagt daarom een sterkere motor en sterkere snijbladen.

Dat zal ook de reden zijn dat Remington ervoor heeft gekozen om de snijbladen van een titanium coating te voorzien. Dit maakt het metaal een stuk harder. Natuurlijk had Remington voor volledig titanium kunnen kiezen, maar dat zou de Maverick een heel hoog prijskaartje meegeven.

Remington heeft de Maverick met drie verstelbare kammen uitgerust. Met deze kammen is het mogelijk de Maverick een trimhoogte tussen de 1 en 42mm te geven.

Schoonmaken

Werk je met een tondeuse, dan werk je met veel, kleine haartjes. Natuurlijk is het belangrijk om de tondeuse goed schoon te houden. Gelukkig is deze dan ook schoon te spoelen onder de kraan. Twee handige lipjes naast de titanium snijbladen zorgen ervoor dat het onderste blad omlaag zakt waardoor je optimaal schoon kunt maken.

Voor het hardnekkige vuil heb je bovendien een klein borsteltje van Remington gekregen. Omdat water en smeermiddelen niet goed samengaan, kun je de bladen met de bijgeleverde olie smeren. Jep, aan alles is gedacht.

Conclusie

Nee, de Maverick heeft geen 10 functies. Hij heeft er één en die ene functie daar is deze tondeuze een kei in. De snijbladen beweging zich zonder moeite door gewoon haar en baardharen. Ook het schoonmaken gaat fantastisch. Het enige verbeterpunt is wat mij betreft het lastige laadstation, maar die hoef je natuurlijk helemaal niet te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig display met resterende tijd
  • Handig opladen via USB
  • Goed schoon te maken
  • Sterke snijbladen

THE BAD

  • Het laadstation voegt weinig gemak toe
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram