Review: Remington Black Diamond & Rotary Shaver R7150

De nieuwe Black Diamond & Rotary Shaver van Remington is een, zoals de naam al zegt, scheerapparaat met roterende scheerkoppen. In dit geval drie stuks. Dit scheerapparaat mocht het afgelopen week opnemen tegen mijn scheermesjes. Wie heeft er gewonnen?

Unboxing

In de doos van de Black Diamond & Rotary Shaver vinden we het scheerapparaat en natuurlijk een lader. Door de toevoeging van een standaard, is het mogelijk om het scheerapparaat vertikaal op te bergen en tegelijk op te laden.

Neem je het scheerapparaat mee op reis, dan bevat de kit ook nog een kapje om de scheerkoppen af te dekken en een reistasje om het scheerapparaat en, eventueel, de lader in mee te nemen. Om je te helpen het apparaat schoon te houden, zit er ook nog een klein borsteltje bij.

Uiterlijk

De Black Diamond is een scheerapparaat met drie roterende koppen. Qua vormgeving onderscheidt het zich niet echt van vergelijkbare scheerapparaten van andere merken. Dat hoeft ook niet, want hij ligt lekker in de hand. Dat is belangrijk omdat je er toch dagelijks enkele minuten meer aan het werk bent.

De kop van de Black Diamond kan vrij bewegen. Hierdoor beweegt de kop netjes mee met het oppervlakte van de huid. Naast de flexibiliteit van de hele kop, kunnen ook de scheerkopjes zelf met de vorm van de huid mee bewegen. Iets dat zeker rond de kin ook erg handig is.

De scheerkoppen zelf worden omringd door een soort van rubber. Dat geeft het scheerapparaat niet alleen een luxe uitstraling, maar het trekt ook een beetje aan de huid waardoor haren makkelijker rechtop gaan staan voor je ze afscheert.

Beweging is Belangrijk

Bij scheerapparaten met roterende scheerkoppen is het heel belangrijk om roterende bewegingen te maken. Zeker op plaatsen waar de beharing wat zwaarder is, is een roterende beweging belangrijk om een mooi glad resultaat over te houden. Dit heeft onder anderen te maken met de vorm van de scheerkoppen die anders niet alle haartjes goed kunnen raken. Deze vorm van scheren is in het begin even wennen, maar voelt al snel comfortabel en vertrouwd.

Display

Tsjah, of de manier waarop Remington de getallen weergeeft ook echt mooi is, is persoonlijk. Toch is het display even wennen omdat de getallen die erop staan wel heel speels zijn afgebeeld. Het display vervult voor mijn gevoel geen superbelangrijke rol. Hij geeft namelijk aan hoelang je nog kunt scheren voordat de accu leeg is. In mijn geval duurt dat ongeveer 6 dagen, maar ik neem dan ook de tijd voor een scheerbeurt. Op een volle lading gaat de accu namelijk 60 minuten mee. Scheer je wat vlotter dan moet wekelijks laden voldoende zijn om zonder problemen door te scheren.

De Black Diamond bevat ook een snellader. Na vijf minuten in de lader te hebben gezeten, bevat de Black Diamond voldoende stroom voor een enkele scheerbeurt. Van de andere kant krijg je er een handige houder bij, dus waarom niet gewoon iedere keer daar in terugzetten om hem volledig geladen te houden?

Naast het weergeven van het aantal resterende minuten, laat het display ook zien of de lader goed is aangesloten en, of de scheerkoppen aan vervanging toe zijn. Remington gaat er namelijk vanuit dat dit na ongeveer 600 uur moet gebeuren. Je begrijpt dat we niet zolang kunnen wachten voor we over de Black Diamond schrijven.

Meer dan Scheren

Op de achterkant van de Black Diamond vinden we nog een uitklapbare trimmer om bijvoorbeeld de bakkenbaarden bij te werken. Ik had ook niets anders verwacht gezien Remington toch al jaren heer en meester is op het gebied van de trimmers/tondeuses. De trimmer op de Black Diamond is een simple model, maar werkt perfect.

Schoonmaken

Schoonmaken is het belangrijkste stukje onderhoud, ongeacht welk type scheerapparaat je in huis hebt gehaald. Ook bij de Black Diamond is dit belangrijk om lang van jouw apparaat te kunnen blijven genieten. Gelukkig heeft Remington goed over het schoonmaken nagedacht. De scheerkop kan opengeklapt worden. Op die manier kan je het reservoir onder de kop legen (hier worden de haartjes opgevangen) en met het bijgeleverde borsteltje de mesjes schoonborstelen. Ook is het mogelijk om het geheel (dus ook de trimmer) schoon te spoelen onder de kraan. Hierdoor is het schoonmaken iets waar je in de praktijk weinig tijd aan kwijt bent.

Conclusie

De Black Diamond & Rotary Shaver R7150 heeft een scheerkop die in het begin wat stroef aanvoelt. Hierdoor was ik voor mijn gevoel wat langer bezig om de juiste scheerhouding en beweging onder controle te krijgen. Toch kreeg ik hier ook iets voor terug. Een gladder scheerresultaat dan ik van dit soort scheerapparaten gewend ben. Ook het schoonmaken verloopt vlot en gemakkelijk. Belangrijk omdat ik van mezelf weet dat wanneer ik me aan schoonmaken irriteer, ik dit in de praktijk niet tijdig zal doen.

Als ik over verbeterpunten moet nadenken, dan schieten me er twee te binnen. Voor iedereen die onderweg is, zou het prettig zijn om een USB lader te hebben. Een ander verbeterpuntje zou de houder zijn. Daar moet je hem nu echt stevig indrukken, maar menig badspiegelplankje zal dit niet prettig vinden. Ook het uittrekken gaat wat mij betreft te stroef. Dat moet beter kunnen.

Beschikbaarheid

De Remington Black Diamond & Rotary Shaver is binnenkort verkrijgbaar. Remington geeft twee jaar garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stroeve kop voor glad resultaat
  • Goede bewegingsvrijheid scheerkopjes
  • Zeer lange accuduur
  • Compleet accessoirepakket

THE BAD

  • De standaard werkt erg stroef waardoor je deze in de praktijk al snel weg zult leggen.
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram