Review: Remington Pioneer PG6050

Onlangs lanceerde Remington de Pioneer PG6050 All in One Kit, een multifunctioneel apparaat om al je lichaamshaar onder controle te houden. De lancering van de kit werd ondersteund met de speciale Go for the Grow app. Ik ging met beiden aan de slag.

Unboxing

De Pioneer PG6050 All in One Kit is één van de meest veelzijdige personal grooming sets die Remington in tijden heeft gemaakt. In de blisterverpakking vinden we naast een handleiding ook: een netstroom lader, een USB lader, een brede trimmer, een detail-trimmer, een mini-folie scheerkop, een trimmer voor de neusharen e.d., 4 opzetkammen, de Pioneer trimmerunit zelf en natuurlijk de standaard waar je alle accessoires op kunt plaatsen.

Go for the Grow App

Zoals gezegd ondersteunt Remington de lancering van de Pioneer (en de eerdere grooming producten) met de lancering van de Go for the Grow app op Android en iOS. De app stelt je in staat om een foto van jezelf te maken met verschillende baardtypen. Wanneer je de juiste baard (of snor) hebt gevonden, krijg je tips over hoe je deze kan laten groeien en moet bijhouden. Helaas kiest Remington er niet voor een stappenplan te geven en te adviseren welke koppen je voor welke gebieden moet gebruiken. De app beperkt zich tot de grote lijnen. Zo moet je voor een stoppelbaardje de boel eerst lang laten groeien en daarna goed bijhouden. Hier was meer informatie echt wel gewenst. Denk aan welke kop je moet gebruiken, welke afstand, welke scheerlijnen voor het keelgebied etc. Wat mij betreft een gemiste kans. De baard-weetjes zijn verder wel erg leuk.

De Pioneer Trimmer

Alle koppen die je in het pakket ziet zitten zijn gemaakt om op de trimmerunit geplaatst te worden. De unit bevat de motor en de accu. De trimmer ligt zeer lekker in de hand en de accu gaat lekker lang mee. Na bijna twee weken gebruikt te hebben om mijn eigen gezichts- en lichaamsbeharing bij te houden hoef ik hem nog altijd niet op te laden.

Wat een leuk detail is, is dat de Pioneer via USB kan worden opgeladen. Handig voor iedereen die onderweg de boel bij wilt werken, als zie ik dat eerder bij het scheren gebeuren van bij het trimmen. Je wilt immers niet je baardharen in je toetsenbord hebben zitten ;-).

Trimmen

Het grootste deel van de koppen die in het pakket zitten zijn trimmers. Opvallend is de verticaal geplaatste trimmer. Deze heeft een stevige, grote kam op de kop zitten. Deze trimmer is bedoeld voor de plekken met zwaardere lichaamsbeharing. Natuurlijk kun je de kam wegladen voor een zeer glad resultaat. De kam is echter in millimeters verstelbaar voor iedereen die de boel wel bij wilt werken, maar geen kale plekken wenst over te houden. Bijvoorbeeld onder de oksels.

De twee horizontale koppen beschikken beiden over een andere breedte. De smalle gebruik je dan ook voor de fijne details terwijl de brede bijvoorbeeld ideaal is om in één keer de bakkebaarden bij te werken. De verschillende kammen die in het pakket zitten zorgen ervoor dat je de boel op de juiste lengte kunt houden.

De Neus- en Oorharen

Voor het fijne werk krijg je een speciale, extra kleine trimmer in de set. Met deze set kun je haren in kleine holtes trimmen. Denk daarbij voornamelijk over vervelende oor- en neusharen. De trimmerkop is net als de andere koppen goed schoon te spoelen.

Scheren

De Pioneer is natuurlijk niet echt ontwikkeld voor mensen die zich echt willen scheren. Toch bevat de kit voor de fijne details een folie-scheerkop. Helaas is dit een beetje de achilleshiel van het hele pakket. De scheerkop scheert met een buitengewoon teleurstellend resultaat. Je hoort wel dat hij haartjes raakt, maar glad wordt het gewoon niet. Zelfs niet na ruim tien minuten enkel op de bovenlip te zijn gebruikt blijft het een landschap van stoppeltjes. Jammer.

Conclusie

Nee, voor scheren is de Pioneer niet gemaakt en ook de informatievoorziening vanuit de Remington app laat te wensen over. Buiten deze twee punten kan ik eigenlijk alleen maar voordelen aan deze set benoemen. De set biedt verder een oplossing voor alle typen haargroei en voor de manier waarop jij ermee om wenst te gaan. Of het nou simpel bijwerken is of complete verwijdering, dat maakt niet uit. Er is altijd een trimkop die bij je past.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • De set voorziet in alle trimbehoeften
  • Laden via netstroom of USB
  • Ruim assortiment kammetjes
  • Lange accuduur

THE BAD

  • Scheerkop stelt teleur

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.