Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Case Logic Camerarugzak SLRC-206 met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer hoog draagcomfort
  • Mooie, dikke padding tussen je lenzen
  • Ruimte voor een statief
  • Stevige nylon materialen
  • Zeer slijtvaste bodem
  • Zware ritsen
  • Veel details in de afwerking
The Bad
  • Ritsen zijn niet van een hangslotje te voorzien.


Als het om tassen voor mijn spiegelreflex gaat, ben ik jaren fan geweest van de tassen van Lowepro. Een merk met jaren ervaring en prachtige tassen. Toen ik de foto’s van de SLRC-206-Black van Case Logic zag was ik dan ook zeer verbaasd. Een cameratas met een vernieuwende indeling. Een tas waar bijna net zoveel in kan als mijn ComuTracker, maar wel een stuk compacter. Weet Case Logic mijn hart te winnen?

Design

Op het moment dat ik de SLRC-206-Black uit haar doos trek, valt me al meteen op dat de tas een stuk compacter is dan verwacht. Naast het compacte uiterlijk, voelt de tas ook zeer stevig aan. Aan de buitenkant voel je de padding al zitten en dat geeft meteen al het gevoel dat mijn dure camera en lenzen veilig zullen zijn.

Naast het gebruik van nylon met verschillende texturen, heeft Case Logic ook aan andere details gedacht die de tas echt een eigen uiterlijk geven. Kleine rubber stripjes die uit voeringen komen, stickwerk op de lusjes van de ritsen, handige klittenbandjes waarmee je het overschot aan materiaal van de schouderbanden comfortabel op kunt rollen. Ja, de tas is qua design echt helemaal af.

Materiaalkeuze

Een tas voor dure camera’s hoort voldoende bescherming te bieden. Case Logic heeft voor de tas duidelijk haar best gedaan om eerste klas nylon te gebruiken. Ik heb al een paar keer een flinke lading modder over de tas gehad en dit was met een natte doek goed te verwijderen. Daarnaast duurt het even voor vocht (regen) door de stof heen zal dringen. Loop je een uurtje in de regen, heb je dus niets te vrezen.

Een ander voordeel is dat de tas door deze harde EVA bodem veel minder gevoelig is voor slijtage. Nylon gaat over het algemeen al snel rafelen wanneer je een tas regelmatig op ondergronden als asfalt en klinkers zet. Deze bodem vertoont wel krassen, maar verliest haar beschermende functie niet. Daarnaast laat hij helemaal geen vocht door. Ideaal voor wanneer je hem in een bootje moet zetten waar al een beetje water in staat. Zo heb ik in de bossen van Suriname mijn vorige tas behoorlijk smerig gemaakt.

Qua padding heeft Case Logic de SLRC-206-Black ook mooi afgewerkt. De padding in de wanden is zeer dik en de padding tussen de lenzen is extra dik, maar heeft al een holle vorm. Hierdoor hebben de lenzen veel meer contact met de padding en ga je toch effectief om met de beschikbare ruimte in te tas.

De padding tussen de lenzen zit vast met klittenband. Ik heb ze regelmatig versteld, maar merk gelukkig nog weinig van rafels of een verlies van hechtingskracht. Ook hier lijkt Case Logic voor premium materialen te hebben gekozen.

Ten slotte is de SLRC-206-Black voorzien van extra zware kwaliteit ritsen. Deze lopen zeer mooi en hebben weinig moeite met een iets te volle tas. Ondanks de keuze voor stevige ritsen, is Case Logic één belangrijk ding vergeten bij de ritsen. Ze missen namelijk ogen voor een hangslotje. Zeker wanneer ik met deze tas in het vliegtuig stap (hij mag mee als handbagage), wil ik de boel graag afsluiten. Dit is helaas niet mogelijk.

Vakken, vakken en meer Vakken

De SLRC-206-Black beschikt over een ruime hoeveelheid, handige opbergvakken. Zo zit meteen op de rug al een laptopvak. Daarmee neemt de SLRC-206-Black meteen het grootste probleem van de CompuTracker van LowePro weg. Daar ging de laptop namelijk precies aan de andere kant van de rugzak waardoor het lastiger is om je camera en lenzen uit het grote vak te halen.

Bovenop het laptopvak zit het hoofdvak. Hier is ruimte voor een camera met lens (en dat mag een lange zijn) en een batterygrip! Wat gigantisch handig is, is dat je deze van bovenaf in de tas kunt steken. Hierdoor trek je hem er dus ook gemakkelijk uit. De ritsen hoeven namelijk maar half open voor volledige toegang tot je camera. Je lenzen kunnen dan ook niet uit de tas vallen. Om te voorkomen dat je de ritsen te ver opent, zitten er zelfs lipjes van klittenband overheen. Geniaal!

Lans de cameralens is ruimte voor vier lenzen en twee (forse) accessoires. Heb je kleine lenzen, dan zou het zelfs mogelijk zijn om zes stuks in de tas op te nemen. De gemiddelde gebruiker zal niet heel veel meer te wensen hebben.

Als de flap geopend is, heb je aan de binnenkant ook nog een doorzichtige en een ondoorzichtige etui in zitten. Die ondoorzichtige biedt meer dan voldoende ruimte om een grijskaart en wat snoeren in weg te werken terwijl het doorzichtige vak ideaal is voor wat kleine schoonmaakspulletjes.

Bovenop het hoofdvak, vinden we nog een klein voorvak. Nouja, klein.. deze is groot genoeg om een forse hoofdtelefoon als de UE 9000 in op te bergen. De vakjes die erin zitten bieden daarnaast nog ruimte aan pennen, notitieblokjes en ander klein spul.

Aan de linkerkant zit nog een langwerpig vak dat twee kleine doorzichtige vakjes herbergt. In deze kleine vakjes kun je jouw voorraad geheugenkaarten goed managen. Bovenst vakje voor de lege kaarten, onderste voor de volle. Daarnaast is dit vak hoog genoeg om ook nog hoog genoeg om een compacte paraplu in op te bergen. Ideaal voor Hollands herfstweer.

Aan de rechterkant zitten ten slotte twee straps om je statief aan te hangen. Met deze finishing touch zorgt Case Logic ervoor dat je echt al je fotogear mee kunt slepen. Toch mis ik hier wel iets. Namelijk een lusje om te voorkomen dat mijn statief omlaag zakt. Nu zakt mijn statief namelijk onder de tas uit.

Draagcomfort

Ik ben ruim twee maanden met de tas aan het slepen geweest. Van de ene persconferentie, naar de andere. Van het ene vliegtuig in het volgende en van de ene auto, in de volgende boot. De tas heeft in die tijd heel wat kilometers gemaakt. Daarbij viel het mij op dat het daagcomfort van deze tas zeer hoog is.

De padding op de rug is zacht, maar geeft ook voldoende ‘lucht’ om overmatig zweten te voorkomen. De schouderbanden zijn ook zeer zacht. Het feit dat je de bandjes waarmee je ze afstelt ook nog eens handig op kunt rollen, voorkomt ook op dat gebied ergernis.

Conclusie

Met de SLRC-206-Black heeft Case Logic misschien wel de ultieme cameratas neergezet. Door de slimme, snelle toegang tot de camera combineert Case Logic de ruime opslag van een rugtas met de flexibiliteit van een slingbag. Dat mijn camera er met batterygrip in past is ook iets waar menig andere tas het moeilijk mee heeft.

De effectiviteit waarmee Case Logic de opslagruimte heeft ingedeeld is iets waarmee ik ze echt een complimentje waard. Deze tas voelt veiliger voor mijn spullen en is toch 20% kleiner dan de duurdere CompuTracker van Lowepro die ik voorheen gebruikte. De enige echte klacht die ik over deze tas heb, is dat ik de risten niet op slot kan zetten, maar dat is dan ook het enige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.