Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

FAQ: Gratis Media Center voor Windows 8 Pro Gebruikers

Er was veel commotie toen Microsoft aankondigde dat het niet meer standaard haar Media Center software mee zou leveren. Dit om kosten te besparen. Met een upgrade-prijs van €29,99 is ze dat ook wel goed gelukt. Wie toch graag gebruik wil maken van media Center heeft geluk. Tot 31 januari is deze gratis te downloaden bij Microsoft.

Het eerste dat je moet doen is een productcode bij Microsoft aanvragen. Dit doe je door naar deze link te gaan en daar jouw e-mail adres achter te laten. Let op, je krijgt één code per e-mail adres!

Microsoft zal aangeven dat het 24 uur kan duren voor je de productcode ontvangt. Dat klopt wel ongeveer. Zelfs in het weekend moest ik keurig een dag wachten voor de code werd verzonden. Waarom Microsoft hier zo lang over doet is me helaas onduidelijk.

Het toevoegen van Media Center verloopt lang niet altijd zoals op de pagina van Microsoft wordt uitgelegd. Bij deze onze methode om de productcode in te lossen.

Stap één. Ga met je muis naar de rechter boven- of onderhoek. Klik daarna op het vergrootglas. Als zoekopdracht tik je niet ‘onderdelen toevoegen’ in, maar klik je eerst op instellingen en tik je daarna ‘functies’ in.

Je krijgt nu een pop-up. Tik hier op ‘Ik heb al een productcode gekocht’.

Vul nu de productcode die je per e-mail hebt ontvangen in. Na het intikken zal Microsoft deze meteen controleren en kun je op de knop ‘Volgende’ klikken.

Hierna dien je nog even akkoord te gaan met de voorwaarden (wel echt even lezen he 😉 ).

Sluit dan al je applicaties af, want de computer zal daadwerkelijk een keer opnieuw opstarten. Twee keer zelfs. Gewoon om je te herinneren dat we nog steeds met Windows werkt.

Na het opnieuw opstarten, krijg je keurig een melding dat de nieuwe functies aan Windows 8 zijn toegevoegd.

De Windows Media Center app is nu beschikbaar.

3 reacties

  1. kan iemand mij vertellen wat het voordeel van updaten naar windows 8 is als je geen touchscreen op je laptop hebt? ik ik heb en HP pavillion i7 op windows 7 draaien en vraag me af of ik nu wel of niet zal gaan updaten. klinkt als een hoop werk en kzie de voordelen niet echt

  2. Goede vraag. Natuurlijk schept Microsoft flink op over de touch interface. Na een paar dagen werken merk ik dat ik het nieuwe live tile systeem nauwelijks gebruik en zelf een alternatief start menu heb geïnstalleerd om het gevoel van Windows 7 terug te brengen.

    Het voordeel zal voor jou zeer waarschijnlijk in de kleinere dingen zitten. Het systeem lijkt stabieler en sneller. Met andere woorden, ik heb het gevoel dat alles soepeler werkt. Qua functies zie ik veel ondersteuning voor nieuwe hardware, maar daar heb je met een laptop ook niet heel veel aan. Ik denk dat Windows 8 zich echt nog even moet bewijzen. Op de langere termijn zullen de voordelen echt zichtbaar worden. Al is het maar omdat softwaremakers tzt Windows 7 niet meer zullen ondersteunen.

    Dus heb geen haast, maar sluit niet uit dat je ooit zal moeten ;-).

  3. bedankt voor het snelle antwoord! ik denk idd dat ik nog even op 7 door borduur. aangezien ik veel met midi en muziek doe en ik bang ben dat ik net als met vista weer tegen enorme compatibility/driver problemen enzo ga aanlopen als ik nu al ga updaten. En 7 werkt ATM als een droom met al mn randapparatuur en progjes:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.