Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Corel Lanceert WinZip 17

Corel heeft WinZip 17 gelanceerd. Deze 17de editie van WinZip bevat weer een aantal interessante vernieuwingen als het gaan om het beveiligen en delen van bestanden. Inderdaad, WinZip gaat allang niet meer alleen over het maken van .zip-bestanden.

WinZip is tegenwoordig in staat om bestanden op diverse cloud-services als DropBox en SkyDrive te beheren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om ze te versleutelen om ze zo verder te beveiligen. Voor het delen van deze bestanden maakt WinZip zelf handige linkjes aan die je per e-mail kunt verzenden.

Naast het delen van bestanden over e-mail, is het ook mogelijk om bestanden via sociale netwerken te delen. Hierdoor zijn bestanden gemakkelijk naar volgers op Facebook, Twitter en LinkedIn te sturen.

Voor het versturen van grote bestanden, maakt WinZip ook gebruik van ZipSend. Dit is een WeTransfer-achtige dienst van Corel. Helaas is deze wel tot 50MB begrensd. Ga je ervoor betalen, dan mag je maximaal 2GB verzenden. Nee, dat is dan weer niet interessant.

Beschikbaarheid

WinZip kost €29,95. WinZip Pro kost €49,95. Die laatste bevat ook uitgebreide back-up mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.