Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lockitron, een Deurslot met bediening via de Smartphone

Apigy heeft een nieuw deurslot ontwikkeld dat de bedienen is via jouw smartphone. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent. Je hebt dan zeer waarschijnlijk je smartphone bij je en dat is voldoende om binnen te komen.

De Lockitron is te bedienen via NFC (lees: niet in een iPhone), bluetooth en WiFi. Daarnaast is het mogelijk om het slot met de hand om te draaien. De Lockitron zit ook vol met sensoren. Zo kan de Lockitron zelfs een melding naar je sturen wanneer iemand op de deur klopt.

Een bijkomende handigheid is dat je, door ondersteuning van WiFi, de deur ook op afstand kunt bedienen. Stel je schoonmaakster staat voor de deur en heeft geen sleutels mee, dan kan jij vanaf kantoor alsnog open doen.

De Lockitron werkt op 4 AA batterijen. Die gaan naar schatting een jaar mee en leveren voldoende stroom om niet alleen de WiFi, Bluetooth en NFC verbinding in stand te houden, maar ook om het slot te openen. Bluetooth 4.0 staat het ook toe om de deur te openen wanneer je aan komt lopen. Keyless entry dus.

In hoeverre de Lockitron in Nederland toepasbaar is, is nog maar de vraag. Hij werkt met een type deurknip die met name in de verenigde staten erg populair is. Met een beetje pech zal je dus even moeten klussen voor je hem aan de praat hebt gekregen.

Voor de techies onder ons, de Lockitron is gebouwd op het Arduino platform. Je kunt hem dus naar smaak aanpassen, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.