Daniel Schilling
Daniel Schilling

Firstlook Preview: Wonderbook

Er is dit jaar natuurlijk weer heel veel nieuws op softwaregebied. Zowel op het gebied van vervolgdelen als op het gebied van nieuwe IP’s. Gelukkig is er ook op Hardwaregebied veel nieuws, want naast de Wii U die op 30 november zal releasen, komt Playstation ook met iets nieuws; Wonderbook.

Wonderbook is zoals het woord simpelweg al zegt een boek. Het boek bevat twaalf bladzijden met elk een eigen Augmented Reality code. Zo is elke bladzijde weer verschillend, al betreft elke scene wel 2 bladzijden, waardoor je maar 6 scenes hebt per hoofdstuk. Je kunt bij elk nieuw hoofdstuk (of level, het is maar net hoe je het benoemt) weer vooraan in het boek beginnen.

De Playstation Eye zal je boek zien en het dus tot leven wekken. Door middel van handbewegingen (de ene keer met Move en de andere keer zonder) en het draaien van het boek kun je het verhaal echt beleven en beïnvloeden.

De demo die ik speelde was eigenlijk meer een techdemo om te laten zien wat Wonderbook kan. Het waren een aantal spreuken die ik kon leren en uitvoeren uit de game Book of Spells; een nieuw verhaal uit de hand van J.K. Rowling die het Harry Potter universum met dit boek nog meer uitdiept.

Ik was er helaas niet heel erg van onder de indruk. Het is allemaal wel erg traag en het werkt allemaal niet altijd even accuraat (dit kan natuurlijk komen doordat het een techdemo was). Dit was helaas gewoon geen interessante demo en ik zeg helaas omdat ik al een trailer heb gezien van Diggs Nightcrawler en die zag er dan wel weer heel tof uit. Ook wordt er gewerkt aan een interactief boek van Walking With Dinosaurs.

Nou zal Wonderbook voor de meeste volwassenen niet hun pakkie aan zijn, maar voor kids is dit naar mijn mening echt heel leuk. Nu alleen nog de techniek allemaal goed aan het werk krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.