GadgetGear.nl

Creaform Ontwikkeld Handzame 3D Scanner

3D Scanners zijn ver van nieuw, maar handig waren ze nooit. Met de nieuwe scanner van Creaform komt hier verandering in. De scanner heeft geen moeite met het scannen van 3D oppervlakken. Het gebruikt hier een techniek gelijkend aan de Xbox Kinect voor.

De nieuwe GO!SCAN van Creaform schiet een partij infrarood licht op het te scannen oppervlak en leest dit met de twee camera’s uit. Samen met sensoren die meten hoe je de GO!SCAN vasthoudt, weet de scanner een goed 3D beeld te vormen. Het enige dat nog lijkt te ontbreken is kleur.

Dat Creaform de scanner nu presenteert is niet vreemd. 3D printers worden op dit moment enigszins betaalbaar, maar het maken van 3D objecten is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is de eerste behoefte bij velen natuurlijk om dingen na te maken. Dat kan dus met de GO!SCAN. Wat hij precies gaat kosten, is onbekend.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.