Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

UPC’s Horizon Brengt MoCa naar de Huiskamer

Het kan goed zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord, maar het zit al wel in de nieuwe Horizon box van UPC. MoCa: Multimedia over Coax. Daarmee introduceert UPC een belangrijke concurrent voor Powerline adapters.

Hoewel internet met ethernet kabels de beste snelheden en de beste stabiliteit biedt, zijn met name oudere huizen niet ingericht op de mogelijkheden om deze kabels naar verschillende woonruimten te trekken. Netstroom en coax is al wel vaak in diverse kamers aanwezig.

Hoewel we al langer Powerline adapters in de markt zien, zijn de snelheden nog lang niet optimaal, laat staan de stabiliteit. MoCa moet daar een alternatief op gaan vormen. Het internet signaal wordt daarmee op de coax kabel gezet en is daarmee in veel meer ruimten in huis te gebruiken.

Met de UPC Horizon box zal jouw hele huis dus standaard voorzien zijn van internet op coax. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een ontvanger voor het Moca signaal dat ervoor zorgt dat je een ethernet apparaat of een WiFi router aan de horizon kunt koppelen.

In Nederland worden die onder anderen op de markt gebracht door Hirschmann. Dit bedrijf brengt de Moka 16 op de markt. Een apparaat dat met het MoCa 1.1 protocol werkt en daarmee een maximale snelheid van 175Mb/s kan behalen. Het is nog niet duidelijk of de Horizon al over MoCa 2.0 beschikt. Dat zou wel mooi zijn omdat UPC dan snelheden tot 400Mb/s via de Coax zou kunnen behalen. Hierdoor zou de Horizon echt future proof zijn.

Eén reactie

  1. De MoCA funktie is er enkel om de horizon in de toekomst te gaan uitbreiden dmv “client” horizon.
    Deze functie heeft geen betrekking op het internet/wifi signaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.