Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Software ontwikkeling Telenet / Ziggo Horizon gaat naar India

Lang werd de software voor de Horizon mediaboxen door het Nederlands-Brits-Amerikaanse LibertyGlobal zelf gedaan. Als de medezeggenschapsraden van LibertyGlobal akkoord zijn, wordt de ontwikkeling uitbesteedt naar het Indiase Infosys en wordt het personeelsbestand dat nu bij de ontwikkeling betrokken is, ook overgedragen.

Horizon TV is het belangrijkste softwareplatform van LibertyGlobal en draait op de mediaboxen die het hier in Nederland via Ziggo biedt en in België via Telenet. Ook in andere landen is het met Horizon actief onder merknamen als UPC en Virgin Media O2.

Hoewel het de 400 ontwikkelaars overdraagt aan Infosys, moet de overgang op ontwikkeling door Infosys een jaarlijkse besparing op gaan leveren van minimaal €100.000.000. De deal staat vast voor een periode van vijf jaar en heeft voor Infosys een waarde van €1,5 miljard. Daarnaast mag Infosys de code ook voor anderen gebruiken en ontvangt LibertyGlobal hier ook een vergoeding voor. Daarmee kunnen concurrerende TV aanbieders nu ook profiteren van Horizon technologie. Bovendien zouden ook TV fabrikanten op deze manier mogelijk Horizon-native TV’s kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.