Logo GadgetGear.nl
GigaTV box van Vodafone en Cisco
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Einde Ziggo Horizon box nu al in beeld?

De lancering van de UPC Horizon box verliep behoorlijk rommelig, maar inmiddels horen we positieve geluiden van gebruikers. Toch zou de huidige Ziggo Horizon box weleens de laatste kunnen zijn.

In Nederland is Vodafone gefuseerd met Ziggo, onderdeel van Liberty Global. Eerder deze maand keurde de EU een megaovername vanuit Vodafone goed. Daarbij koopt Vodafone grote delen van Liberty Global. Binnen de deal worden de kabelnetwerken in Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Roemenië overgenomen. Geen fusie zoals met de Nederlandse tak dus.

In die landen was Liberty Global al actief met de Horizon box. Echter heeft Vodafone Duitsland al laten weten dat de toekomst voor Horizon daar eindigend is.

4K GigaTV box van Vodafone en Cisco

In Duitsland is Vodafone al veel langer op de kabel actief dan hier in Nederland. In Duitsland kijken Vodafone gebruikers via de GigaTV box. Vodafone geeft aan dat het de Horizon boxen op termijn gaat vervangen voor haar eigen GigaTV platform.

Van de markten die Vodafone heeft overgenomen van Liberty Global is Duitsland misschien wel de grootste. Het ligt voor handen dat Vodafone haar GigaTV box ook in de andere Horizon landen gaat gebruiken. Later dit jaar staar in ieder geval al nieuwe hardware voor de GigaTV box op de planning.

De eerste Horizon mediabox werd door UPC, in samenwerking met Samsung, ontwikkeld. De GigaTV is een product van Vodafone in samenwerking met netwerkbouwer Cisco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.