Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dyson Introduceert de Digital Slim DC45 Draadloze Stofzuiger

Eerder dit jaar mocht ik de DC35 van Dyson reviewen. Dit was Dyson’s eerste echte draadloze stofzuiger, maar stiekem niet veel meer dan de kruimelzuiger die we al kenden. Met een verlengstuk natuurlijk. Dat werkte al prima, maar Dyson heeft toch besloten het concept verder uit te werken. Het resultaat is de Digital Slim DC45 geworden.

De DC45 kent twee belangrijke veranderingen ten opzichte van de DC35. Dit zijn de accu en de motor van de stofzuiger. Dyson is voor de DC45 van de Lithium Ion technologie afgestapt, en heeft de stofzuiger met een nikkel-mangaan-kobalt lithium ion accu uitgerust. De capaciteit van de accu is een stuk groter. Je kunt met de zwaardere motor nu 20 minuten op de normale stand zuigen, of 8 minuten op turbo. Ik ben erg benieuwd naar de praktijk.

Dyson heeft dus ook voor een zwaardere accu gekozen. Sterker nog, er is zelfs spraken van een hulpmotor in de stofzuigermond waardoor de zuigkracht flink verbeterd moet zijn. Dit zal zeker bij eigenaren van hoogpolig tapijt zeer handig zijn. Daarnaast is de constructie van de stofzuigermond ook verder verbeterd.

Verder zijn de belangrijkste elementen aan de DC35 behouden. Denk aan het handig te legen stofreservoir en een dock waarmee je de DC45 in de lader kunt hangen en de verschillende onderdelen mooi bij elkaar kunt houden.

Leuk detail is dat Dyson erg veel tijd heeft gestoken in het testen van de DC45. Zo heeft een testexemplaar 360KM afgelegd (ik hoop op een lopende band) en zijn 3340 botsproeven uitgevoerd.

Beschikbaarheid

De DC45 is nu verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €349 en Dyson geeft 2 jaar garantie.

UPDATE – Informatie over de accu aangepast op 26-09-2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.