Review: Sony Mobile Xperia Go

De Sony Mobile Xperia Go is stiekem de nieuwe Xperia Active. De smartphone is niet alleen gemaakt om tegen een stootje te kunnen, maar ook om te zwemmen. Wij bekeken de smartphone van dichterbij.

Uitrusting

In de doos van de Xperia Go vinden we de smartphone zelf, een USB-kabel met netstroomlader en een microSIM adapter omdat deze smartphone een gewone SIM van je verwacht.

Uiterlijk

De Xperia Go is voor een groot deel opgetrokken uit plastic. Daarbij is gekozen om de binnenkant van opvallend blauw plastic te maken terwijl de buitenkant toch gewoon zwart is. Een slimme zet omdat barsten in de buitenste plastic laag zo sneller zichtbaar zijn waardoor je deze (indien nodig) tijdig kan laten vervangen.

Wat ook opvalt aan de Xperia Go is dat alle openingen voor stekkertjes afsluitbaar zijn met rubber kapjes. Dat is handig, want dat voorkomt stof (en in dit geval ook vocht) in je toestel.

Vergelijken we de Xperia Go met bijvoorbeeld een Galaxy SIII van Samsung, dan zien we dat de Go een lekker compact Android toestel is. Hierdoor zit hij tijdens het sporten veel minder in de weg.

Specs

De Xperia Go is voorzien van een dual-core 1Ghz CPU met 512MB RAM en 8GB aan interne opslagruimte waarvan 4GB voor jouw eigen bestanden beschikbaar is. Die andere 4GB is voor het Android besturingssysteem. Wil je meer ruimte, dan is er ruimte voor een MicroSD kaartje.

Het scherm meet 3.5 inch en heeft een resolutie van 320x480 pixels. Dat is 165 pixels per inch, en dat is wat grof voor een smartphone. Natuurlijk is het verkoopargument dat het toestel vooral geschikt is voor sporters, maar toch had de resolutie iets fijner gemogen. Toch heeft het ook een voordeel. De CPU snelheid en hoeveelheid RAM is niet bijzonder, maar door de lage resolutie is dit voldoende om het toestel razendsnel te laten reageren.

Camera

De Xperia Go is uitgerust met een 5 megapixel camera met LED Flash die op 720p video’s kan schieten. Natuurlijk hebben we een paar testopnamen voor je genomen zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden van deze camera.

Zoals je ziet hoeven we niet ontevreden te zijn over de foto's zonder zoom. Bij gebruik van zoom holt de kwaliteit echter harder achteruit dan bij andere Xperia toestellen.

Android

De Xperia Go loopt nu nog op Android 2.3, maar zal later door Sony Mobile voorzien worden van Android 4.0.

Xperia Go en Sporten

De IP 67 certificering is niet het enige dat sporters naar de Xperia Go moet trekken. De Android smartphone beschikt namelijk ook over een ANT+ ontvanger waarmee hartslagmeters en andere sportsensoren ontvangen kunnen worden. Nog specifieker, de Xperia Go heeft standaard ondersteuning voor MiCoach van Adidas. Naast de MiCoach software bevat de smartphone ook de Walkmate app en het altijd leuke FigureRunning.

Geen externe sensor nodig. Ook het scherm is op klamme handjes voorbereid. Natte vingers is geen probleem voor de smartphone.

IP 67 Gecertificeerd

De Xperia Go is een smartphone voor outdoor sporters en stappers. Niet alleen is de telefoon stofdicht wanneer je bijvoorbeeld door een woestijn trekt, maar deze smartphone kan na een plons in de WC van de plaatselijke disco gewoon afgespoeld en gebruikt worden. Wat wil je nog meer ;-).

In de praktijk vertelt de IP 67 certificering ons dat het toestel stofdicht is en tot 30 minuten lang 1 meter onder water kan zonder dat het water de smartphone binnen kan dringen. Natuurlijk moet je wel in dit soort gevallen alle openingen die af te dekken zijn, ook daadwerkelijk afdekken.

De IP 67 certificering is niet het enige dat deze telefoon sterker moet maken. Het mineraalglas dat Sony Mobile gekozen heeft is zeer kras- en stootvast.

Conclusie

Met de Xperia Go zet Sony Mobile een smartphone neer die zeer goed bij een actieve levensstijl past. Hoewel het jammer blijft dat de resolutie van het scherm zo laag is, zijn de prestaties zeer goed te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Compact design
  • Zeer stevig
  • Krasvast
  • Stofdicht
  • Waterdicht

THE BAD

  • Matige schermresolutie
  • Zoom foto's zeer slecht
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram