Review: Outdoor Cooking (Boek)

Echt mooi weer is het vandaag niet, maar dat maakt het wel een leuke dag om het één en ander voor de barbecue voor te bereiden. Vandaag bekijken we dan ook het boek Outdoor Cooking van Imagebooks. Gewoon omdat het enorm opviel tussen de andere barbecue boeken die we in de schappen zagen liggen.

Uiterlijk

Outdoor Cooking is een grappig boekje dat opvalt door haar omslagfoto. De ontwerpers hebben gekozen om een klassiek doosje lucifers na te maken. Iets wat dat nostalgische barbecuegevoel bij mij aanwakkert.

Ik noem het een ‘boekje’ omdat dit het dunste boek is wat we tot nu toe hebben bekeken. Het gaat dan ook om een erg goedkoop boekje.

Opbouw

Het boekje start met tips voor outdoor cooking. In twee pagina’s krijg je een stukje basiskennis mee over het grillen. Handig voor de starter, overbodig voor de ervaren gebruiker.

Meteen daarna duiken we in de vis- en vleesgerechten. Het boekje presenteert 8 heerlijke gerechten die relatief gemakkelijk te bereiden zijn. Het boekje kijkt hierin niet alleen naar de bekende hamburger, maar ook naar tapas-achtigen zoals de knoflookgarnalen. De Saté met pittige pindasaus springt hier echt tussenuit en is werkelijk prachtig in beeld gebracht.

Echte creativiteit vinden we echter in het deel over groenten en fruit waar we vijf gerechten vinden. Zo leerde Outdoor Cooking ons onder anderen om perziken op de gril te knallen en mango met een heerlijke yoghurtsaus te bereiden. Twee knallers die je echt niet over mag slaan.

De laatste bereidingen zijn voor om de BBQ heen. Denk aan het maken van een klassieke aardappelsalade, basismarinades en sauzen. De selectie sauzen valt op. Hier vinden we onder anderen het recept voor zoetzure chilisaus. Dit zijn we nog niet eerder in kookboeken tegen gekomen.

Conclusie

Outdoor Cooking van Imagebooks is een klein en goedkoop boekje. Leuk om te geven en ook leuk om te krijgen. Door de basismarinades is het verassend genoeg een mooie aanvulling op vele andere grote kookboeken. Iets dat ik zelf niet had verwacht.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuke vormgeving
  • Lage prijs
  • Interessante marinades en sauzen

THE BAD

  • Weinig recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.