Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de AH Spiesrijger met 4.5 sterren.

The Good
  • Makkelijk in gebruik
  • Goed schoon te houden
  • Doet precies wat je ervan verwacht
The Bad
  • Helaas alleen in maatje 'kort' te krijgen


Het had vandaag barbecueweer kunnen worden, maar helaas. Toch is dit geen excuus om je niet met heerlijk BBQ-vlees bezig te houden. Het is namelijk een prachtige dag om vlees te marineren en lekkere spiesjes te rijgen. Met de AH Spiesrijger natuurlijk.

Uiterlijk

De AH Spiesrijger, die we natuurlijk kennen van de show ‘Het beste idee van Nederland’, is een soort van oprolbare plastic koker. Gelukkig niet in het AH Blauw, maar mooi in het runvlees rood. Ik kan niet zeggen dat hij nou echt mooi is, maar het gaat om het praktisch nut van deze gadget.

Gebruik

Het idee achter de Spiesrijger is even simpel als slim. Spiesjes rijgen is namelijk niet de leukste klus en neemt veel tijd in beslag. Door de Spiesrijger te vullen en de spies er doorheen te prikken, ben je snel klaar. Doordat je de Spiesrijger dichtknijpt op het moment dat je de spies er doorheen steekt, zorgt de Spiesrijger ervoor dat alle onderdelen van de spies mooi op een rijtje zitten.

De Spiesrijger lijkt ontwikkeld te zijn voor lange spiesjes van hout. Dat is leuk, maar met mijn spiesjes van metaal loop ik dan toch tegen een klein probleem aan. Gelukkig is de lengte van de spiesrijger zo dat ik twee vullingen aan één spies kan rijgen. De tweede vulling schuif ik dan door naar voren om een mooi sluitend geheel te krijgen.

Wanneer je de Spiesrijger gebruikt, is het wel handig om te zorgen dat de groenten en het vlees op de goede maat zijn voor de rijger. Zijn de stukken te groot, dan wordt het lastig om de Spiesrijger dicht te knijpen. Hoewel je veel groenten kleiner kan snijden,ga je met name bij het gebruik van champignons de fout in. De goedkoopste bakjes zijn toch vaak al te groot voor de Spiesrijger. Toch blijken dit en de geringe lengte de enige nadelen van deze kleine keukengadget.

Schoonmaken

De Spiesrijger is goed af te spoelen. Dat is belangrijk wanneer je meerdere soorten spiesjes in één keer gaat maken. Je wilt voorkomen dat smaken door de Spiesrijger worden overgedragen. Ben je klaar met rijgen, dan gooi je hem in de afwasmachine. Doordat hij in uitgerolde toestand heel plat is, ruimt hij ook lekker gemakkelijk op.

Conclusie

Als ik één nadeel aan de AH Spiesrijger moet noemen dan is dat de maatvoering. Ik zou best ook een langere versie van deze keukengadget willen hebben voor het bereiden van langere spiesen. Natuurlijk zou ik dan ook een bredere kunnen eisen voor champignons, maar die kan je ook gewoon een maatje kleiner kopen. Één puntje aftrek voor de Spiesrijger dus, maar verder een prima gadget!

Recepttip:

Ga je met recepten aan de slag die vragen om het gebruik van annanas? Koop dan de Euroshopper blikken. De ‘chunks’ die hierin zitten zijn lekker groot en passen mooi in de Spiesrijger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.