Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft Maakt een Einde aan de ‘Metro’ Interface

Nouja, aan de naam van de Interface. Microsoft heeft besloten om de interface, die inmiddels onder de naar Metro bekend is geworden, van een andere naam te voorzien.

De reden dat Microsoft de naam aan de kant schuift is mogelijk juridisch. Er is een bedrijf in Duitsland dat de naam Metro gebruikt. Daarnaast is het een algemene term voor een ander product. Namelijk een soort van trein. Net als Windows natuurlijk ook voor ramen staat. Microsoft heeft daar slechte ervaringen mee.

In een officiële verklaring gooit Microsoft het echter over een andere boeg. De commerciële lancering van de Metro interface komt eraan en daarmee is het tijd om het dingetje een commerciële naam te geven. Microsoft doelt daarmee natuurlijk op de lancering van Windows 8. Maar hoe zit het met de Windows Phone 7 en de Xbox die al een tijdje van een Metro interface zijn voorzien…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.