Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFA: Nokia Verruilt Monster voor Harman

Met de introductie van de Lumia 800 waren wij hier enorm onder de indruk van de samenwerking die Nokia aanging met Monster Audio. Dat leverde een paar opvallende en kwalitatief hoogwaardige audioproducten op. Dat is niet vreemd, want Monster Audio is de fabrikant van Beats Audio.

Vandaag maakt Nokia echter bekend in zee te zijn gegaan met Harman, de moedermaatschappij van onder anderen JBL. Ook niet slecht, maar wel een heel opvallende stap van de Finnen.

Het eerste product dat de samenwerking voort zal brengen is een draadloze speaker met ondersteuning voor Bluetooth en NFC. Door met je Windows 8 Lumia langs de speaker te swypen, zal deze een bluetooth streaming verbinding met de speaker opzetten.

De nieuwe speaker is door de twee de JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for Nokia gedoopt. Naast ondersteuning voor Windows 8 (met of zonder NFC0, is de speaker ook te gebruiken met andere smartphones, mediaplayers en tablets.

Beschikbaarheid

Voor de release van deze nieuwe speaker zijn wederom gedurfde kleuren gekozen. Naast een witte en een zwarte uitvoering kiest Nokia wederom voor Cyaan, maar nu ook voor geel. De speaker ligt dit najaar in de winkel en gaat €149 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.